9 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Bilister viser fingeren til brøytemannskap

Ekstremt snøfall – mange misfornøyde bilister

(Arkivfoto)

Vinteren var ikke over. Søndag laver det ned over hele regionen, og det byr på utfordringer for både bilister og brøytemannskap.

– Bilister som viser fingeren til dem som står på for å holde veiene åpne er jo ikke morsomt, sier Ståle Veum i firmaet Vemax. Hans mannskap startet å jobbe med snøryddingen i fire-tida natt til søndag. Alt tilgjengelig mannskap og utstyr er nå ute på veiene for å holde ferdselsårene åpne for trafikk.

– Akkurat nå er det ekstremt snøfall, sier Veum like før klokka 12 søndag. Det som ikke er særlig hyggelig er reaksjonene fra mange som kjører langs veiene.

– Det er mange misfornøyde bilister som blant annet mener vi kjører for sakte. Min oppfordring til bilistene er å bruke sunn fornuft. Det er utfordrende å være brøytemannskap når det er slike forhold, sier Veum.

Meteorologisk Institutt har sendt ut to farevarsler som gjelder for søndag i Stjørdal. Det ene dreier seg om mye snø, opptil 25 centimeter snø i løpet av temmelig kort tid. Det andre handler om vanskelige kjøreforhold.

– Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, er oppfordring fra meteorologene.

Nedbøren vil fortsette fram til 20-21-tiden søndag kveld. Deretter skal det bli et døgn med oppholdsvær før det blir både betydelige mengder regn og en del vind i Stjørdal mandag kveld. Nedbøren mandag vil komme som snø i høyereliggende strøk.

 

 

Les forrige sak:
Linda Stol Strigsve (fra venstre), Siri Bones og Åshild Mundal bød på en praktfull konsert i Kimen.
Linda, Siri og Åshild viste vei med Spor

- Veien fra Asker til Stjørdal reiser jeg med glede flere ganger for å opptre med denne flotte gjengen

Close