5 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Billigst i Tydal

|| Illustrasjonsfoto||

1500 kroner i måneden skiller den dyreste og den billigste SFO-plassen i Sør-Trøndelag.

Klæbu er dyrest der en helplass koster 2700 kroner, mens det er billigst i Tydal er en helplass koster 1200 kroner pr. måned. Billigst i Norge er det i Berlevåg der en helplass koster 850 kroner i måneden.

I ei pressemelding skriver NTNU Samfunnsforskning at de på oppdrag fra Utdanningdirektoratet skal samle inn data om SFO-tilbudet og evaluere dette. Den forrige helhetlige evalueringa var ifølge NTNU, i 2002.

– Siden den gang har vi for eksempel sett en økning i antallet aleneforeldre og minoritetsspråklige elever med integreringsbehov. Det moderne arbeidslivet stiller nye krav til deltakelse og debatten om heldagsskole har vært reist gjentatte ganger. En evaluering av SFO-tilbudet må sees i lys av dette og det kan synes på høy tid å ta en ny gjennomgang, skriver NTNU i pressemeldinga.

I Berlevåg må foreldre betale 850 kroner for en fulltidsplass på en skolefritidsordning (SFO) for et barn, mens foreldre i Rana må ut med 3742 kroner i måneden, ifølge NTNU Samfunnsforskning.

Coop Storlien artikkelnivå

60 000 barn, det vil si 62 prosent av alle elever i 1. til 4. klasse, benytter seg av et kommunalt tilbud som SFO.

Utgangspunktet for undersøkelsen er at alle skoler er pålagte å ha et skolefritidstilbud som skal gi barna omsorg og tilsyn. Tilbudet skal også sørge for at barn med funksjonshemning gis gode utviklingsvilkår.

Les forrige sak:
||
Mistet rask fra lasten

- Heldigvis var det bare papir som ramlet av lasten, forteller […]

Close