3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Bjørn observert i Hegra

Sett i hogstfelt 200 meter fra bebyggelse

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Tirsdag formiddag mener en kvinne at hun så en bjørn cirka 200 meter fra hjemmet sitt i Hegra.

– Dette var virkelig en flott opplevelse. Det er første gang jeg ser en bjørn ute i naturen, sier en engasjert observatør til Stjørdals-Nytt.

Statens Naturoppsyn er varslet om observasjonen av bjørnen som kvinnen mener måtte være et ungt dyr. Naboer med sau på beite har også blitt varslet om observasjonen. Den siste tiden skal det være observert bjørn i Lånke og Selbu. Hun har en teori om at det kan være samme bjørn som er sett også andre steder.

– Jeg har blitt kontaktet angående denne observasjonen, og skal ta en tur i området tirsdag kveld for å se etter sportegn, sier daglig leder i Fjellstyrene i Stjørdal, Ivar Rimul. Han har ikke fått flere konkrete meldinger fra andre som har sett bjørn den siste tiden, men har via andre kilder hørt om mulige observasjoner.

Les forrige sak:
FANTASTISK ÅPNINGSHELG: Vi er godt fornøyd med programmet på åpningshelga for LS 2018 med gratis familiearrangement lørdag. Søndag er det overføring av fotballkampen Ranheim-Rosenborg etterfulgt av konsert med DDE, sier Toralf Pedersen (fra venstre), Jarle Førde og Jomar Ertsgaard.
Trønderfest under åpningsseremoni

Konsert med DDE og Ranheim - Rosenborg på storskjerm

Close