6 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Bjørn skutt i Selbu

Ble observert mandag formiddag – skutt mandag kveld

Denne bjørnen ble felt i Selbu mandag kveld. (Foto: Hans Ivar Stene) Denne bjørnen ble felt i Selbu mandag kveld. (Foto: Hans Ivar Stene)

I 19-tiden mandag kveld ble en hannbjørn på 68,5 kilo felt i Selbu. Fellingstillatelsen til å jakte bjørn i Selbu gikk opprinnelig ut klokka 12 i dag, men på grunn av en observasjon i Bårdsgårdsdalen en time før dette ble fellingstillatelsen utvidet. Etter fem-seks timer med intens jakt falt bjørnen.

– Det har vært mye skade på sau de siste ukene, så vi har jaktet på han i to uker, sier Hans Ivar Stene til Adressa.no. Han var en av 13 personer i det interkommunale fellingslaget. Det var Nea Radio som først omtalte fellingen av bjørnen i Selbu.

Ordfører Ole Morten Balstad i Selbu uttrykker tilfredshet med at den unge hannbjørnen ble felt i kveld.

– Honnør til det interkommunale skadefellingslaget som i dag tok sin tredje bjørn på de to siste sesongene. Laget har utviklet et meget godt samspill mellom hund og jeger, og samtidig fått mye erfaring som nå gir tellende resultater. Viktig at rovdyr det blir gitt fellingstillatelse på blir tatt ut raskt og effektivt, og derfor bør det også bli tiltatt med løs på drevet halsende hund for å gjøre uttaket enda mer effektivt, skriver ordføreren på sin egen Facebook-side.

 

Les forrige sak:
Terje Stamnes fikk pris for beste monolog med "Visning". Revyveteranen er veldig stolt over prisen, men liker ikke at underbuksehumoren fikk så stor plass under festivalen. (Foto: Tor Ivar Viken/Norsk Revyfestival)
Kjempeglad for prisen – skuffet over trakasseringshumoren

- I år er jeg rett og slett skuffet over at en del innslag med den type humor fikk plass...

Close