5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Bjørn skutt etter ti timers jakt

Jaktlag i Selbu traff på bjørnen torsdag kveld

Denne bjørnen ble felt i Selbu torsdag kveld. (Foto: Marit Kjøsnes Renå) Denne bjørnen ble felt i Selbu torsdag kveld. (Foto: Marit Kjøsnes Renå)

En hannbjørn på cirka 140 kilo ble skutt i Selbu torsdag kveld.

Torsdag kveld i 20-tiden ble det skutt en bjørn i Selbu. Denne ble skutt øst for Sternesset i Kråssådalen. Dette området ligger øst i Selbu kommune, i retning Roltdalen. Siden 24. juni har det vært gitt fellingstillatelse på en bjørn i Holtålen, Midtre Gauldal og Selbu kommuner. Denne er senere utvidet til også å gjelde Tydal.

– Denne gangen ble det gitt fellingstillatelse torsdag morgen da dette området ligger utenfor lisensfellingsområdet. Det har vært flere tap av sau her, og tidlig torsdag ble en skadet sau avlivet, forteller fellingsleder Bengt Ødegård. Han trommet sammen fellingslaget, som etterhvert besto av 15 personer, og de startet bjørnejakten i 10-tiden.

– Da fant vi ganske raskt nattleiet til bjørnen, og dette var såpass ferskt at en hund ble sluppet på sporet, Den sporet i ni km før den muligens mistet sporet. En ny hund ble sluppet i området hvor  den første hunden hadde tap og denne hunden sporet i 16 kilometer. Det var flere ståloser underveis,men vanskelig terreng gjorde innpåstilling vanskelig, forteller Ødegård.

Fellingslederen forteller at bjørnen etter en periode var på vei ut av området, men snudde og kom tilbake mens hunden fulgte på.

– Da bjørnen krysset en elv kom ikke hunden over, men da hadde en hundefører som er med i skadefellingsprosjektet også kommet sammen med hunden sin. Denne hunden ble sluppet der bjørnen passerte elva, og etter bare noen hundre meter traff bjørnen på en av postene og ble skutt der klokka 20, forteller fellingsleder Bengt Ødegård om en lang dag for både jegere og hunder.

Ifølge opplysninger vi har fått veide den felte bjørnen cirka 140 kilo.

Videoen under viser sauen som ble funnet tidligere torsdag etter at den ble angrepet av bjørn. (Artikkelen fortsetter under videoen!)

Selbu-ordfører Ole Morten Balstad skryter av den jobben som er gjort med å felle bjørnen.

– Jeg vil rose jaktlaget som har lagt ned en utrettelig innsats gjennom sommeren. Det er veldig bra at en får tellende resultat, men fortsatt frykter jeg at det finnes opp til flere andre bjørner både i Selbu og nærliggende kommuner, sier Ole Morten Balstad.

Ifølge vitneobservasjoner krysset en bjørn fylkesveg 705 ved Franzefoss Pukk i Lånke natt til onsdag, men det er ingenting som tyder på at det er denne bjørnen som nå er skutt i Selbu.

Les forrige sak:
Motenyheter i Gågata

Se masse bilder og video fra damenes aften!

Close