3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Blar opp en million til alpinsenteret

Men enstemmig nei til fusjon med Maskintråkk

Det blir ingen fusjon mellom Meråker Alpinsenter og Maskintråkk. Men kommunen vil redde alpinsenteret.

Kommunestyret i Meråker sa mandag kveld nei til utspillet fra styret i Meråker Alpinsenter om å fusjonere selskapet med Maskintråkk. Men samtidig går kommunen inn med en million i en kontantemisjon, under forutsetning av at den andre eieren, Meraker Brug, gjør det samme.
Det har vært heftige runder i Meråker etter at styrelederen i alpinsenteret, Andreas Smith-Erichsen, kom med utspillet om å fusjonere de to selskapene. Styrets andre alternativ var å få tilført ny kapital, og det tredje alternativet å melde oppbud.
Kommunestyret vedtok mot stemmen til Fremskrittspartiet om å gå for kapitalalternativet. Men i det samme vedtaket kommer det klart fram at Meråker kommune ønsker å vurdere sitt framtidige eierskap i Meråker Alpinsenter.
– Meråker kommune vil ved neste rullering av eierskapsmelding særskilt se på sin rolle
som eier i Meråker Alpinsenter AS. Kommunestyret ber styret i Meråker Alpinsenter om å lete etter nye investorer som kan tilføre selskapet kapital i samråd med eierskapsrepresentantene, heter det i vedtaket. Samtidig forventer politikerne også at alpinsenteret innen 1. oktober i år kommer tilbake til sine eiere med en langsiktig plan for videre forsvarlig økonomisk drift av anlegget.
Til kommunestyrets møte ble det også lagt fram et brev fra alpinsenterets andre eier, Meraker Brug. Daglig leder ved Bruget, Per Hembre, er tydelig på at han mislikte fremstillingen i sakspapirene fra kommunens administrasjon om at alpinsenteret kun var ute etter Maskintråkk sine penger, og at Meraker Brug var for en fusjon.
– Det er riktig at Meraker Brug i utgangspunktet var positiv til å utrede en fusjon. Dette basert på at en utredning ville finne sted og gjennomføres slik som denne type utredninger gjøres, skriver Hembre i sitt brev til kommunen, hvor han presiserer at Meraker Brug ikke var positive til en fusjon, men positive til å utrede en fusjon.
– Og på grunnlag av en grundig prosess og resultatet av en slik utredning, slik de normalt gjøres, ta stilling til et fusjonsforslag, avslutter Hembre i sitt brev.

Les forrige sak:
Lager midtsommerstemning på stranda

Fyrer opp grillen tirsdag kveld

Close