9 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Blåser liv i Sommerfestivalen

Skal lage «Norges beste fest» på Norges fineste festivalområde

Store artister, store publikumstall. Sommerfestivalen var en giga-suksess på sitt største. Nå startes den opp igjen. (Foto: Sommerfestivalen) Store artister, store publikumstall. Sommerfestivalen var en giga-suksess på sitt største. Nå startes den opp igjen. (Foto: Sommerfestivalen)

I glanstiden sørget 30.000 betalende gjester på Årsøya i Selbu for at Sommerfestivalen var «Norges største fest». Nå gjenoppstår festivalen og målet er å lage «Norges beste fest».

– Det er bare å sette av helga 12. og 13. juli, sier festivalsjef Kenneth Mjøsund. 47-åringen som driver Bil & Lakksenteret på Selbustrand til daglig skal nå også styre Sommerfestivalen.

– Vi går ut litt forsiktig. Selger vi 1.800 billetter går vi i null, sier Mjøsund, som foreløpig holder kortene litt inntil brystet.

Garanterer bra musikk

Artister er booket, men kontrakter er ikke underskrevet, så det blir Mjøsunds hemmelighet i noen dager til.

– Det blir veldig mye bra musikk og noe for enhver smak. Det kan vi garantere, sier Kenneth Mjøsund.

Det er Årsøya som er den store grunnen til at Mjøsund og hans medsammensvorne blåser liv i den store festivalen.

Coop Storlien artikkelnivå

– I Selbu har vi Norges fineste festivalområde, så det er for ille at det ikke blir brukt. Siden Sommerfestivalen ble arrangert sist har det også blitt veldig oppgradert, med strøm og mye bedre sanitærforhold, sier festivalsjefen.

SE PROMO-VIDEOEN TIL SOMMERFESTIVALEN HER!

Fyller på med opplevelser

Han rågleder seg til å fylle Selbu og Årsøya med fest og folk den andre helga i juli.

– Blir konseptet det samme som fra glanstiden til Sommerfestivalen?

– Vi skal lage Norges beste fest, men vi kommer nok til å satse noe mer på opplevelser. Blant annet planlegger vi en liten matfestival inkludert i festivalen hvor vi kommer til å invitere med oss lokale leverandører, sier Mjøsund.

Minst fem år

Billettene slippes om et par-tre uker, men responsen på de små signalene de har sendt ut om at festivalen skal arrangeres igjen har vekket stor interesse.

– Det har vært masse henvendelser og den enkle promo-videoen vi har lagt ut på Facebook-siden har så langt blitt sett av bortimot 20.000 personer, sier Mjøsund, som forteller at mennene bak har et langsiktig perspektiv på Sommerfestivalen.

– Vi har inngått en 5-årskontrakt med Selbu kommune om Årsøya, så det blir iallfall fem år. Planene våre er at det skal bli flere enn det.

Les forrige sak:
Teamleder varmepumper Robert Øyan, montører Gaute Larsson og Christian Brekke monterer ny luft-til-luft varmepumpe på Hell stasjon.
Ny varme i gammel stasjon

Varmepumpe monteres i den over 100 år gamle stasjonsbygningen

Close