13 °C Stjørdal, NO
25/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Blåtur til Hell

Følg de blå føttene fra Torget til Hell stasjon

UT PÅ TUR: Kjell Inge Brovoll håper på stort oppmøte under bluesmarsjen som har stoppested på Hell stasjon. UT PÅ TUR: Kjell Inge Brovoll håper på stort oppmøte under bluesmarsjen som har stoppested på Hell stasjon.

Blues in Hell vil ta et tak for folkehelsen, og midt under bluesfestivalen arrangerer de en turmarsj fra Stjørdal sentrum til Hell stasjon.

– Sparebank1 er vår hovedsamarbeidspartner, og de har i år en aksjon for å bedre folkehelsen. Det vil vi henge oss på, og derfor arrangerer vi en turmarsj. Når deltagerne kommer til Hell stasjon får de servert frokost og juice, og vi setter opp en blueskonsert med Peter Price, sier Kjell Inge Brovoll, sjefen for Blues in Hell.

200 poeng

Arrangørene deler ut flere gulrøtter enn frokost og blueskonsert. Turmarsjen blir en del av kjentmannprosjektet til Roar Valstad. Friluftsprofilen er i gang med å lage sentrumsnære løyper, og ruten fra Torget i Stjørdal til Hell stasjon er én av disse rutene.
– Mange i Stjørdal samler kjentmannpoeng, og ettersom løypen blir åpnet med turmarsjen 7. september får alle deltagere hele 200 poeng. Det er en skikkelig gulrot, sier Brovoll.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Merket løype

De fleste lokale innbyggerne kjenner gang- og sykkelveien fra sentrum til Hell, men Brovoll & co vil likevel sørge for at ingen skal få sjansen til å gå seg vill.
– Vi har fått tillatelse til å merke ruten, men vi kan ikke male på husvegger og lyktestolper. Derfor skal vi bruke motivene i form av fotspor fra helleristningene på Hell, og male dem på veien. Det blir malt blå føtter på hele strekningen, sier Brovoll.

Åpent for alle

Bluesmarsjen er åpen for alle som har lyst til å delta, og turmarsjedeltagerne skal underveis stoppe ved noen poster, og svinge innom Scandic Hell for å ta med artister og andre tilreisende som har lyst på en liten luftetur på morgenkvisten den siste biten inn mot Hell stasjon.
– Sparebank1 har bestilt frokost for 150 stykker, og jeg håper at det kommer så mange at det blir tomt for mat. Marsjen starter klokken 9, og etter frokosten blir det utekonsert hvis været tillater det. Blir det uvær trekker vi inn på venterommet på stasjonen. Det hele er over klokken 11, sier bluesbossen.

Les forrige sak:
Bjørg Sissel Kvannli gleder seg til å vise ferm det nye rulleskianlegget i Grova til de kinesiske skiløperne. Foto: Frank Skaufel
Meråker lander ny Kina-kontrakt

20 utøvere kommer 1. november

Close