3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Ble anmeldt for brudd på karanteneplikten. Politiet svarte med å henlegge saken

Kommuneoverlegen i Stjørdal nådde ikke frem

Illustrasjon

4. august anmeldte kommuneoverlegen i Stjørdal to personer for brudd på Covid-19-forskriften. Anmeldelsen gjaldt et mulig brudd på karanteneplikt etter innreise fra Sverige.

Foranledningen var at en av de mistenkte skal ha skrevet på sin Facebook-side at han hadde vært i Sverige og deretter dratt til kjøpesenteret City Syd i Trondheim, før utløpet av karanteneperioden.

På bakgrunn av anmeldelsen igangsatte politiet etterforskning, og denne etterforskningen ble nylig ferdigstilt. Politiet har blant annet tatt avhør av begge de mistenkte og innhentet opplysninger fra vitner.

– Etter en konkret vurdering av bevisene i saken, har politiet besluttet å henlegge saken på bevisets stilling. Begrunnelsen for henleggelsen, er at politiet ikke har funnet tilstrekkelige beviser for at de mistenkte i løpet av karanteneperioden har vært i «nærkontakt» med personer utenfor sin husstand, slik det er påkrevet for å kunne straffes for brudd på innreisekarantene i henhold til Covid-19-forskriften § 5, skriver politiet i en pressemelding.

 

Les forrige sak:
Valfarter ikke på harryhandel

Langtfra stappfullt ved kjøpesenteret på Storlien

Close