16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Bli med Hell Blueskor på audition!

|| Koristene Helga Forbord og Stine Krogstad i Hell Blueskor inviterer til audition og prøve- synging i koret. Dette skjer i trygge rammer med sangpedagog Grete Daling.||

Det hele startet som en sosial happening i sofagruppen hos Jan Borge Larsen på Stokmoen for 23 år siden i forbindelse med bluesfestivalen på Stjørdal. Her oppsto Hell Blueskor, og i årene som fulgte har koret satt Stjørdal og Hell på kartet så det monner. Helga Forbord, en av de store ildsjelene i koret har vært med fra starten av. Hun presenterer nå den lovende nykommer Stine Krogstad som lenge har ønsket seg sangoppdrag og har blitt nytt medlem i Hell Blueskor.

–        Vi er veldig fornøyd med at Stine har blitt med oss i koret og ønsker oss flere korister. Nå arrangerer vi audition og prøve- synging med sangpedagog. Dette er helt uformelt og uten store tilskuerskarer, forteller Helga og Stine. De får med seg pedagog Grete Daling fra koret Cappalissimo i Trondheim når rekrutteringen skal finne sted. Historien viser at koret har deltatt på mange arenaer og scener gjennom årene. Store og mindre sceneoppsetninger og sang i kirkebygg er faste innslag fra koret som også har dype røtter knytta til mange blues- arrangement i Stjørdal.

Meld din interesse for sang

Hell Blueskor med Helga Forbord og Stine Krogstad i rekkene har Arild Hognes med som dirigent og arrangør. Nå arbeides det med et stort prosjekt som krever flere sangere med både tenor, bass og i andre tonehøyder. Prosjekt blues gjennom 100 år er i startgropa.

–        Kanskje presenterer vi denne store konserten med blues gjennom 100 år allerede kommende høst, sier Helga og Stine. Først skal det altså arrangeres audition. Koret skal beholde sin grunnstamme og sjel videre, og være tilgjengelig for sangoppdrag i Midt-Norge.

Coop Storlien artikkelnivå

–        Dere har vært på mange scener gjennom 23 år Helga. Hva skjer eller i koret?

–        Ja, vi har vært korister for Jesus Christ Superstar med engelske vokalister. Støttekor for Ytre Suløen og Sigvart Dagsland med mange flere oppdrag og egne konserter.  Vi beholder vår grunnstamme av korister, dirigent Arild og et orkester med musikere som vi er meget tilfredse med. Vi skal utvikle oss videre og helst vokse. I dag er vi mellom 16-20 korister og vi har 20-års aldersgrense nedad. Nå tilbyr vi en unik mulighet for prøve- synging i trygge omgivelser med sangpedagog. Vi håper inderlig at noen som er glad i å synge melder sin interesse. Å få være med i koret er sosialt, utviklende og givende på mange måter. Ta kontakt med Arild dirigent på telefon: 934 89 373 eller Helga på: 414 18 410, sier Stine og Helga fra Blueskoret som understreker at publikum har noe spennende i vente fremover fra et kor som er rotfast knytta til Hell-navnet og sangen i Stjørdal. Et nytt repertoar og nye stilarter er noe av det som er i vente. 

Les forrige sak:
||
Bokbad på biblioteket

Lars Moa forteller om sin jobb som omsetter av færøysk litteratur. […]

Close