11 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Bli med i «de unges sanitetsforening»

Mange unge kvinner møtte opp til informasjonsmøte om Norske Kvinners Sanitetsforening onsdag 25.09. Bak står representanter fra noen av de etablerte foreningene i Stjørdal.

 

Prosjektet om en sanitetsforening for unge voksne i Stjørdal er i planleggingsfasen. Første møte om dette var 25. september.-Oppmøtet og entusiasmen var stor. Vi spinner videre på dette, lover Anja. Hun er også prosjektleder i Norske Kvinner Sanitetsforening (NKS).

 

-Hva skjer videre?

– Under onsdagens møte ble det satt ned ei arbeidsgruppe som skal møtes, diskutere veien videre og se på hvordan man kan nå enda flere engasjerte kvinner i kommunen. I tillegg til Stjørdal er det nå unge foreninger i Levanger, Frosta, Steinkjer, Inderøy og Verdal. Bli med i foreningen nær deg!

 

-Hvilke «hjertesaker» har dere?

Anja mener mange av sakene vises i dagens samfunn, men ønsker også forslag til hvilke områder NKS kan bidra på. –Tenk gjerne nytt! Det er mye man kan gjøre for å bidra til et trygt og inkluderende samfunn, selv om man er ung og gjerne jobber både fulltid og har barn. Man må legge opp arbeidet slik at det passer dagens kvinner og dagens utfordringer. Man får også utrolig mye tilbake, både i form av større nettverk og det å føle at man betyr noe for andre. Det gir mye påfyll og energi, mener Helland. Se mer på www.nks.no .

 

Kontakt oss

-Takk til alle fra NKS som ga oss råd under møtet. Representanter fra flere av de eksisterende sanitetsforeningene i kommunen møtte opp. De gav gode råd og uforbeholden støtte til en ny og ung forening.

Kom med innspill og kontakt meg på mobil: 99 43 57 83 eller mail: anja.h.helland@gmail.com.

 

Mange unge kvinner uttrykte full støtte til etablering av en ung forening som skal favne hele kommunen, sier Anja Helland.

 

Les forrige sak:
Seksuelle overgrep starter tidlig

  For fire av ti av de kvinnelige brukerne startet overgrepene […]

Close