15 °C Stjørdal, NO
06/08/2020

– Blink kan kopiere Leicester

Oddsekspert er sjokkert over at lørdagens lokaloppgjør er en toppkamp

Disse to karene har vært svært viktige for årets sensasjonelle Blink-vår. Toppscorer Mats Lillebo og trener Roar Vikvang har virkelig funnet formen begge to. Disse to karene har vært svært viktige for årets sensasjonelle Blink-vår. Toppscorer Mats Lillebo og trener Roar Vikvang har virkelig funnet formen begge to.

Det er temmelig sensasjonelt at lørdagens trønderoppgjør mellom Nardo og Stjørdals-Blink er en toppkamp i 2. divisjon. Det mener odds-spesialist på norsk fotball.

– Dette er to lag som har imponert stort i en tøff avdeling. Hadde noen før seriestart sagt at denne kampen skulle være første- mot fjerdeplassen etter nesten halvspilt sesong hadde jeg nok bare ledd, men nå er det realiteten, sier Christer Johansen, som jobber med odds på norsk fotball.

Når oddsmannen blir spurt om hvor langt han tror det kan gå for Blink denne sesongen, trekker han sammenligninger til Premier League-sesongen 2015/16. Det var året Leicester City overrasket stort og vant den engelske toppdivisjonen.

– Slik Blink fremstår for øyeblikket virker ingenting umulig. De virker knallsolide. Fredrikstad er nok den store opprykksfavoritten nå, men man kan ikke avskrive trønderne. Blink kan kopiere Leicester anno 2015/16 og ta innsvingen på forhåndsfavorittene, men det forutsetter at de får beholde Mats Lillebo i høstsesongen også. Leicester hadde neppe vunnet Premier League om Vardy forsvant halvveis, og Lillebo har vært minst like viktig for Blink, som Vardy var for Leicester. Da vi satte opp oddsen før sesongen undervurderte vi nok betydningen Lillebo ville ha for Blink, sier Johansen.

Før sesongen ble nemlig både Stjørdals-Blink og Nardo spådd i bunnen av alle eksperter. Johansens selskap, Nordicbet, levnet begge lagene liten sjanse til å kjempe i toppen. Oddsen på at Nardo skulle vinne serien var satt til 100, mens for Blink var vinneroddsen 50.

– Både Nardo og Stjørdals-Blink har hatt en utrolig innledning på sesongen. Jeg vil gå så langt som å kalle det sensasjonelt, men det er enda lenge igjen. Spesielt for Nardo lyver nok tabellen litt. Det er jevnt midt på tabellen, og det er ikke mer enn fem poeng ned til ellevteplassen. Vi blir overrasket om både Nardo og Stjørdals-Blink ender helt i toppen, men når det er sagt, er ingenting umulig om lagene fortsetter å spille slik de har gjort, mener Johansen.

Lørdag møtes altså de to lagene til lokaloppgjør på Nissekollen i Trondheim.

Les forrige sak:
AVSLUTTER PÅ HJEMMEBANE: Maren Hustad gleder seg til å opptre på hjemmebane, for første gang siden hun begynte i Nidarosdomens Jentekor.
Tar med seg jentekoret til Stjørdal

Maren Hustad gleder seg til å opptre på hjemmebane

Close