11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Blink kan trene for fullt fra mandag

Kan starte 14 dager tidligere enn opprinnelig planlagt

Endelig blir det snart vanlige fotballtreninger igjen for Stjørdals-Blinks A-lag. Dette bildet er fra en av de siste «vanlige» øktene før korona-pandemien kom. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball)

Lagene i Obos-ligaen og Toppserien for kvinner får komme i gang med «vanlig» trening tidligere enn tenkt.

– Basert på gode erfaringer med oppstart for trening i Eliteserien og etter innspill og ønske fra ligaforeningene og klubbene i både Obos-ligaen og Toppserien, har vi i dag besluttet at oppstart for fase 2 kan starte 14 dager tidligere enn opprinnelig planlagt. Det vil si at klubbene i de nevnte ligaene vil kunne starte med fotballtrening tidligst førstkommende mandag, 25. mai. Dette er selvsagt under forutsetning av at NFFs protokoll for trening følges. Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF) Pål Bjerketvedt.

Dermed blir det tidligere felles, vanlige treninger for Stjørdals-Blinks A-lag.

– Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, tilføyer han.

Opprinnelig skulle klubbene i 1. divisjon og Toppserien ha startet opp med treninger 8. juni.

Noen bestemt dato for oppstart av kamper er ikke klar, men NFF opplyser at den fremskyndede treningsstarten «innebærer at oppstart seriespill kan flyttes noe fram». Planen er første uken i juli.

– Vi er veldig glad for å få i gang Obos-ligaen, og tidligere enn planlagt. Det skjer fordi erfaringer og gjennomføring har vært meget god så langt. Klubbene gleder seg stort til å komme i gang. Obos-ligaen har et bredt spekter av klubber med mange unge spennende spillere, og 16 steder i landet får nå sine lokale forbilder i gang igjen, sier Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

Les forrige sak:
Stian vant storpremie på bingo

Full klaff i radiobingo ga 101 500 i gevinst

Close