12 °C Stjørdal, NO
21/09/2019

Blink-seier med bismak

SKADEFRI: Med en assist og flotte involveringer var Jørgen Sollihaug med på å avgjøre matchen for Blink mot Funnefoss/Vormsund. 1992-modellen håper nå et langt skademareritt er over.

 

To utvisninger overskygget nesten gleden over de tre poengene, som gjorde til at Blink nå ligger på delt førsteplass i 3. divisjon. Både midtbanespiller Ola Andreas Hoel og midtstopper Olav Zanetti pådro seg rødt kort i lørdagens seriekamp, og må dermed sone karantene i førstkommende helgs bortekamp mot Alvdal. For Hoel var marsjordren i det 43. minutt ekstra bitter. Ikke nok med at utvisningen så svært billig ut, den hardtarbeidende rennbyggen måtte også forlate gresset i forrige ukes cupkvalifisering mot Steinkjer etter å ha sett rødt noen minutter før slutt. Dermed ser det ut til at Hoel kan få en lang karantene mot både Alvdal og cupkampen mot Levanger tirsdag, og tidligst være aktuell for spill igjen til seriekampen hjemme mot Hauerseter 5. mai.

 

Zanettis utvisning var av det mer unødvendige slaget. På stillinga 2-0 til Blink fikk Funnefoss/Vormsund straffespark, med bare noen sekunder igjen å spille. Zanetti var misfornøyd med avgjørelsen, og etter å ha sagt sin mening til dommeren fikk han se det gule kortet. Den rutinerte midtstopperen ga seg imidlertid ikke, og kort tid etter var både utvisningen og reduseringen til 1-2 fra Jermund Udnæseth et faktum.

 

Ta lappen

Trykk etter pause

Rødkortene var to stygge streker i regninga for Blink, som avgjorde lørdagens kamp takket være en strålende andreomgang. Etter en førsteomgang der bevegelsene og rytmen offensivt overhodet ikke stemte, ble Anders Dybvad og Jonas Knutsen byttet ut med Eirik Langsæter og Jørgen Sollihaug i pausen. Sistnevnte, som i lang tid har vært ute med skade, var svært spillesugen og skulle vise seg å bli en avgjørende faktor. Etter 68 minutter løp Sollihaug nedover venstreflanken og serverte et praktfullt innlegg på hodet til Nedzad Sisic, som hadde en enkel oppgave med å sette inn 1-0.

 

Selv med ti mann kjørte Blink på videre, og bare fem minutter senere gjorde Sondre Hopmark Stokke alt på egenhånd da han gikk fra midtbanen og avgjorde kampen med et velplassert og utagbart skudd nede i hjørnet. Selv om Funnefoss/Vormsund altså greide å redusere på straffespark, ville det vært et ran om gjestene fra Akershus skulle greie å knipe ett poeng.

 

Sollihaug tilbake fra skade

Selv om han burde fått flere, var Jørgen Sollihaug godt fornøyd med én målgivende pasning, en solid gjennomført andreomgang og ikke minst med å være tilbake i spill etter skadeavbrekket.

 

– Kjempegodt å være tilbake igjen! Nå har jeg hatt skadetrøbbel i så å si to strake år, med unntak av den siste måneden der jeg har fått trent veldig bra. Fortsatt mangler det litt på den fysiske formen, men jeg har som mål å spille meg til en fast plass på laget.

 

Fra benken så lynvingen lagkameratene slite voldsomt i førsteomgangen.

 

– Vi opptrådte ikke som et lag, det ble for mye individuelle prestasjoner. Roar ga oss en tordentale i pausen, og vi fikk beskjed om å trykke Fu/Vo tilbake på banen og bruke kantene mye mer. Alt i alt var vel ikke kampen det helt store, men vi vinner 2-1 og seieren skal vi være godt fornøyd med, oppsummerte Sollihaug, som også fikk skryt av treneren etter kampslutt.

 

– Jørgen representerer stort tempo og en flott venstrefot. Han blir et viktig offensivt alternativ for oss i kampene framover, sa Vikvang, som bare var middels fornøyd med kampen mot Fu/Vo.

 

– Det er vel like greit at vi ikke møtte et bedre lag i dag, for med det spillet vi viste før pause i dag vil vi få problemer mot bedre motstand. Nå satser vi på å gjøre en bedre kamp borte mot Alvdal i helga, og deretter få en fin opplevelse i cupkampen hjemme mot Levanger på tirsdag.

 

 

Les forrige sak:
MÅLFARLIG LILLEBROR: Som sin ett år eldre bror Sondre er Stian Hopmark Stokke en trussel offensivt. Stian laget 1-0-målet for Fram i fredagens G19-cupkamp mot Stjørdals-Blink.
Fram tok NM-stikket

  Ut i fra spill og sjanser var det en fullt […]

Close