18 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Blink seiret i dramatisk kamp

AVGJØRENDE SCORING: Mats Lillebos (t.v.) 5-1-scoring skulle vise seg å bli avgjørende i søndagens kamp borte mot Byåsen 2. Stjørdals-Blink holdt på å rote bort ledelsen, men vant til slutt 5-4 i høstsesongens første kamp. (Foto: Knut Erlend Jegersen)

 

Høstsesongens første kamp ble en liten samling av berg-og-dalbane-opplevelser for Blink-spillerne. Det startet med en kalddusj da Ståle Skarstad Haugen ga Byåsen-reservene 1-0 allerede etter fire minutter, men kun to minutter senere utlignet Tom Rune Hønnås med et skudd som gikk via både en forsvarsspiller og Byåsen-keeper André Trondsetås.

 

Rødt kort for munnbruk

Deretter fulgte 22 fantastiske minutter for Stjørdals-Blink, der man virkelig fikk vist fram det beste av det offensive spillet. Først satte Nedzad Sisic inn 2-1 i det 27. minutt, før to langskudd av Anders Dybvad og Hønnås ga 4-1 til pause. Mats Lillebo startet kampen på benken, men i det 49. minutt økte han til 5-1 og tre poeng så ut til å være i boks for Blink.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Så startet den virkelige dramatikken. Byåsen fikk straffe i det 63. minutt etter at en av deres spillere var blitt holdt i 16-metersfeltet, og i samme situasjon pådro Jørgen Sollihaug seg rødt kort for munnbruk. Marius Dalsaune Nossum reduserte til 2-5 fra ellevemetersmerket, og med ti mann på banen ble det plutselig hektisk for Blink. Kvarteret før slutt kom en ny redusering, denne gang ved Tor Ottar Nyrønning, men selv om Byåsen presset klarte de kun å få et siste trøstemål på overtid ved Dalsaune Nossum. Til tross for en hektisk siste halvdel av kampen red Stjørdals-Blink av stormen og kunne juble for seier 5-4.

 

Sandmæl tilbake

Med tanke på den videre høstsesongen var trepoengeren mot Byåsen 2 svært viktig for Blink, som nå har 29 poeng. Per mandag kveld var det Buvik som toppet tabellen med 34 poeng, mens Tiller og Verdal fulgte på plassene bak med 33 poeng hver. Tiller spilte imidlertid borte mot Rosenborg 3 tirsdag kveld, og kunne med seier igjen være tilbake i førersetet. KIL/Hemne møtte Ranheim 2 på bortebane mandag kveld, og måtte vinne denne kampen for å gå forbi Stjørdals-Blink. Neste kamp for Blink er hjemme mot Ranheim 2 førstkommende mandag.

 

I vår slet Stjørdals-Blink tidvis med store skadeproblemer, noe som preget både kvaliteten og antallet spillere på treningsfeltet samt kampresultatene. Både trener Roar Vikvang og spillerne selv har understreket at oppkjøringa til høstsesongen har vært preget av trykk og entusiasme, og alternativene til lagkomponeringa blir stadig flere. Mot Byåsen 2 var Simen Raaen Sandmæl tilbake i kamptropp for første gang siden august i fjor, og 1990-modellen fikk spille de siste 18 minuttene i 5-4-seieren. I tillegg får klubben besøk av noen prøvespillere denne uka.

 

Perry terpet forsvarsdetaljer

Med seg i høstoppkjøringa har Stjørdals-Blink også fått gode råd fra Rosenborg-trener Per Joar Hansen. Torsdag ledet han storparten av treningsøkta etter å ha observert Blinks internkamp forrige tirsdag. Fokuset for økta lå på forsvarsspill, og Roar Vikvang var svært glad over at «Perry» tok seg tid til å bidra.

 

– Vi vet hvilken hektisk hverdag Perry har med RBK, og vi er derfor svært takknemlige for at han likevel tar seg tid til å være med oss to ganger denne uka. Både spillerne og jeg ble veldig bevisstgjorte i forhold til forsvarsspillet og detaljer i forhold til avstander i laget og kvalitet. Vi lyttet ivrige til det Perry hadde å si, sa Vikvang etter torsdagens økt.

 

Perry selv syntes Blink-spillerne responderte bra på forsvarsterpingen, og han er overbevist om at laget har gode muligheter til å rykke opp til 2. divisjon.

 

– Det var viktig å vise at dersom man skal lykkes med den defensive planen er man nødt til å forsvare seg som et kollektiv. Spillerne kan ikke løpe rundt og opptre én og én. Vi jobber daglig med de samme prinsippene i Rosenborg, nemlig fokus på soneforsvar og det å ha kort bredde og korte avstander innad i laget. Jeg synes spillerne var lydhøre, og jeg både mener og tror at Blink er gode nok til å rykke opp i år.

 

 

Les forrige sak:
Vandring i Prestegårdshagen

  I hagen er det nå etablert et arboret, vannspeil og fontene m.m. […]

Close