17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Blink-spillere på blokka til eliteserieklubber

Fotballagent tror både Lillebo og Kartum er aktuelle for spill i øverste divisjon

Fotballagent tror at både Mats Lillebo (t.v.) og Sander Erik Kartum står på blokka til eliteserieklubber etter en imponerende åpning av sesongen i Obos-ligaen.

Fotballagent Kevin Ingebrigtsen tror at særlig to av Stjørdals-Blink-spillerne kan bli høyaktuelle for overgang til eliteserien i løpet av høsten.

– Norske toppklubber vil mer enn noen gang holde blikket internt i Norge når de ser etter aktuelle spillere for overgangsvinduet som kommer i høst. Koronasituasjonen gjør at bred speiding er vanskelig, både grunnet reiserestriksjoner og karantenebestemmelser, mener «Bruttern til bruttern», malvikingen Kevin Ingebrigtsen.

I et innlegg på Nordicbet.no har Ingebrigtsen plukket ut seks spillere fra Obos-ligaen som han tror flere eliteserieklubber har på blokka som mulige «objekt» allerede i høst. Blant de seks har han funnet plass til to fra Stjørdals-Blink.

– I et Blink-lag som satser på et godt kollektiv er man likevel avhengige av at enkeltspillere står frem. Det har midtbanespilleren Sander Kartum gjort. I starten av årets sesong har han vært strålende, og kronet det hele med en smart og vakker scoring mot Strømmen sist, sier Ingebrigtsen.

Fotballagent Kevin Ingebrigtsen fra Malvik har vurdert Obos-liga-spillerne og funnet seks som bør være aktuelle for spill i øverste divisjon. To av disse er fra Stjørdals-Blink. (Foto: Nordicbet)

Fotballagenten peker på at Kartum har en tilnærmet «full pakke» som gjør ham attraktiv, særlig for klubber som spiller 4-3-3.

– Stor løpskraft, men også et ferdighetsnivå og en smartness som gjør at hvis han fortsetter slik, tar det ikke lenge før større klubber banker på døren. En faktor som også gjør ham interessant, er at Blink er en liten klubb som sjeldent tidligere har stått i en situasjon med å selge spillere videre, de har et lite budsjett, og det kan tilsi at prisen på Kartum ikke vil være skremmende for beilere som banker på døren i høst. Er en spiller som må vise mer utover høsten skal interessen komme, men som en så god rollespiller i 4-3-3 bør det være klubber som har ham på blokka allerede. Odd spiller 4-3-3, og for meg virker Kartum som en spiller som kan gi dem økt bredde i midtbaneleddet, mener Ingebrigtsen.

At Sander Kartum kan være interessant for klubber enda høyere i divisjonssystemet er ingen overraskelse for alle som har fulgt Blink-laget de seneste sesongene. Det er det heller ikke at Mats Lillebo befinner seg på samme liste.

– Lillebo er en kraftpakke av en spiss som allerede tidlig i sesongen har vist at han er kapabel til å score mål på et høyere nivå enn da han herjet i 2. divisjon i 2019. Viste litt av den kraften da han senket Lillestrøm, og har også med historikken i Ranheim en ballast som gjør at han havner på blokka til klubber. Han er norsk, han har god fysikk, og fortsetter han å score mål vil klubber helt sikkert følge Lillebo med lupe utover høsten, Kevin Ingebrigtsen.

De øvrige Obos-liga-spillerne som agenten tror blir ekstra attraktive utover høsten er Diego Campos fra Jerv, Marcus Pedersen fra Ham-Kam, Espen Garnås fra Ullensaker/Kisa og Leo Cornic fra Grorud.

Les forrige sak:
11 kjøretøy fikk bruksforbud

Fem vogntog hadde avrenning fra termotilhengere

Close