9 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Blink-treneren blir Rosenborg-sjef

Skal jobbe fulltid med de største fotballtalentene

Roar Vikvang er ferdig som trener for Stjørdals-Blink.

Roar Vikvang er ansatt som ny leder av Salmar-akademiet til Rosenborg.

Roar Vikvang fullfører sesongen som hovedtrener i Stjørdals-Blink. Men fra 1. oktober skal han samtidig lede Salmar-akademiet. 52-åringen er i dag daglig leder i Fides. Det skriver Rosenborg på sine hjemmesider

– Jeg ser på dette som en veldig interessant utfordring. Det å få lov til å jobbe med de beste unge spillerne i Trøndelag og være med og skape et akademi som skal produsere fremtidens A-lagsspillere for Rosenborg og ikke minst gode fotballspillere for resten av trøndersk fotball også. Dette er en utfordring som jeg ikke kan si nei til, sier Roar Vikvang til RBK.no.

LES OGSÅ: I gang med å finne etterfølgeren

Vikvang ledet Blink i fem sesonger på nivå tre og fire i norsk fotball, før han ga seg som hovedtrener etter 2015-sesongen. Han var likevel tilbake på trenerbenken foran 2019-sesongen da laget blomstret og rykket sensasjonelt opp til Obos-ligaen i sterk konkurranse med Kvik Halden og Fredrikstad.

Så langt i 2020 har laget fortsatt fremgangen og ligger i skrivende stund på sjetteplass. Vikvangs menn vant 1-0 på Åråsen mot Lillestrøm og har i tillegg slått Strømmen og Kongsvinger.

– Det var ikke så vanskelig å takke ja til jobben, men det er vanskelig å si fra meg mine to andre jobber. Jeg var tydelig på at det ikke var aktuelt å avslutte i Stjørdals-Blink før kontrakten min går ut når sesongen er over. Jeg har sagt fra til spillerne og fått lykkeønskninger, men vi er i fellesskap fast bestemt på å gjøre en ordentlig god jobb i de siste 23 serierundene, slik at vi etterlater oss noe der som er veldig bra, sier Vikvang.

Tidligere leder for Salmar-akademiet var nederlandske Rini Coolen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Jämtland kan bli grønt

VG-tall viser at regionen er under måletallene

Close