6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

– Blir det en ny nedstengning må vi gå rett til banken

Marius Børseth ved Hell treningsstudio håper i det lengste at de kan holde åpent

Marius Børseth ved Hell treningsstudio håper i det lengste at de kan holde åpent på tross av den økte smitten i samfunnet. - Blir det en ny nedstengning må vi gå rett til banken, sier han. Marius Børseth ved Hell treningsstudio håper i det lengste at de kan holde åpent på tross av den økte smitten i samfunnet. – Blir det en ny nedstengning må vi gå rett til banken, sier han.

Det sier daglig leder for Hell treningsstudio, Marius Børseth.

Av Guro Storli Aune og Frank Skaufel

Ifølge Børseth gikk treningssenteret gjennom en tung periode da de i mars ble nødt til å holde stengt i flere måneder. Nå håper han at de skal unngå en ny periode.

– Det var ubeskrivelig tungt. Da vi fikk åpne igjen var det som første nyttårsdag. Alle kom tilbake og var veldig glade for det arbeidet vi hadde lagt ned med oppussing mens vi holdt stengt, sier Børseth.

Les også: Nå strammes det kraftig inn

De siste dagene har det blitt gjort innskjerpinger etter at seks personer er blitt smittet i Stjørdal. Sannsynligheten for en ny nedstenging ligger alltid i bakhodet.

– Vi er forberedt på at det kan bli en ny nedstenging, men forhåpentligvis ikke mer en 14 dager. Et par uker kan vi overleve, men blir det slik som sist må vi gå rett til banken. Vi krysser fingrene for at vi ikke kommer dit, sier han.

Kommuneoverlege Leif Vonen innskjerper smittevernreglene. (Arkivfoto)
Kommuneoverlege Leif Vonen innskjerper smittevernreglene. (Arkivfoto)
Forsiktig med å frata frihet

Børseth forklarer at han opplever medlemmene av treningssenteret som flinke, noe han tror skyldes at de har et stort ønske om å få fortsette treningen selv under en pandemi.

– Jeg tror man skal være forsiktig med hvor mye fritid man skal frata innbyggerne. Det må være rettferdig over hele linjen, forklarer han.

Kommuneledelsen i Stjørdal går ut med klar oppfordring til innbyggerne i kommunen etter at seks nye smittetilfeller er blitt oppdaget i løpet av tre dager sist helg.

- Vi er forberedt på at det kan bli en ny nedstenging, sier Marius Børseth.
– Vi er forberedt på at det kan bli en ny nedstenging, sier Marius Børseth.

– Mange berørte er godt voksne personer som har sosial omgang med mange, så dette kan fort øke. I samråd med kommunelegen vil kommunedirektøren gi følgende sterke anmodning:

Følg smittevernrådene, begrens sosial omgang, overhold enmetersregelen, innfør økt bruk av hjemmekontor og utsett besøk til bosenter og sykehjem til senere, var noe av det kommuneledelsen oppfordret til.

To ulike smittekjeder

Det er nå skjerpet besøkskontroll på bosenter, og ved Hegra bosenter må man intervjues av smittesporingsteamet.

– Vi må innskjerpe smitteverntiltakene våre, fordi vi har påvist ny smitte i Stjørdal. Vi fikk meldt to positive på fredag, én på lørdag og tre på søndag. Et team på fem ansatte har vært i arbeid med dette siden fredag morgen. Det er funnet to ulike smittekjeder samtidig, uavhengig av hverandre, skriver Reitan og kommuneoverlege Leif Vonen i pressemeldingen.

Stengte frisørsalongen

Etter pressemeldingen søndag kveld, ble det kjent at en virksomhet i Stjørdal har stengt dørene inntil videre i påvente av testresultat.

Ifølge kommuneoverlege Leif Edvard Vonen dreier det seg om en frisørsalong i Stjørdal.

Les også: – Vi valgte å stenge salongen med en gang

– Det er en kunde som har besøkt lokalene, som senere har testet positiv for covid-19, sier han.

– Vi valgte å stenge salongen med en gang da vi fredag mottok meldingen. Vi startet da en ringerunde til alle våre kunder. Vi som ansatte har testet oss, og holder stengt frem til prøvesvar foreligger, sier frisør ved Mindes hus frisørsalong, Annlaug Øverbø.

Alle testet

Det er til sammen tre ansatte ved frisørsalongen i Stjørdal. To av de ansatte har testet seg i Selbu, hvor den siste forela test i Malvik. Videre forklarer hun at ingen av de ansatte har utviklet symptomer. Det er forventet at prøvesvarene vil være klare onsdag.

– Det er viktig for oss at kundene kan føle seg trygge på å vende tilbake, sier hun videre.

Frisøren legger ikke skjul på at det er en tøff situasjon å stå i, spesielt med tanke på månedene som har vært.

– Det er sårbart for en liten bedrift og det er ikke lett å stenge. Vi er avhengig av omsetning hver dag, og vi får ingen kompensasjon for å stenge dørene slik, forklarer hun.

85 tester

Etter den økte økt koronasmitten i Stjørdal siden fredag, har totalt 85 personer blitt pålagt å teste seg og 20 personer er satt i karantene. To av de seks vedkommende som testet positiv i helgen, har nær tilknytning til personer Hegra.

– Årsaken til at vi ber om skjerpet besøkskontroll ved Hegra bosenter skyldes at de som har testet positivt har en tilknytting til Hegra, sier Vonen.

Les forrige sak:
– Kan ikke utelukke hjemmeskole

Smittesituasjonen ved skolene blir fulgt med argusøyne de nærmeste dagene

Close