6 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Blir eneste Høyre-ordfører i Trøndelag

Den politiske kabalen er lagt på Frosta

Frode Revhaug fra Høyre blir ny ordfører på Frosta. Her sammen med varaordfører, Kari Margaret Ydsti Presthus fra Arbeiderpartiet. (Foto: Frosta Høyre) Frode Revhaug fra Høyre blir ny ordfører på Frosta. Her sammen med varaordfører, Kari Margaret Ydsti Presthus fra Arbeiderpartiet. (Foto: Frosta Høyre)

Frode Revhaug på Frosta blir en sjelden «rase» de kommende fire årene. Revhaug blir Trøndelags eneste ordfører fra Høyre idet han tar over ordførerklubba 15. oktober.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått til en avtale med Arbeiderpartiet, sier Revhaug etter at han kom i land med dette onsdag kveld.

Avtalen er valgteknisk og innebærer at Revhaug blir ordfører med Arbeiderpartiets Kari Margaret Ydsti Presthus som varaordfører. Formannskapet kommer til å bestå av to fra Høyre, to fra Arbeiderpartiet og en fra Senterpartiet.

Det var ingen store hindringer som lå i veien for avtalen som er inngått mellom Høyre og Arbeiderpartiet, og som også støttes av Venstre.

– Arbeiderpartiet stilte noen krav til oss i går kveld som vi gikk gjennom. I løpet av temmelig kort tid falt brikkene på plass, sier Frode Revhaug.

Nå ser han veldig fram til 15. oktober da Frostas nye kommunestyre konstituerer seg.

– Jeg er kjempemotivert for å ta fatt på jobben. Samtidig er jeg veldig ydmyk over at jeg får denne muligheten, sier Revhaug, som sist var ordfører fra oktober 2009 til oktober 2011. Også den gang samarbeidet han med Arbeiderpartiet.

– Hva blir de viktigste sakene du skal ta fatt i?

– For oss er det tre saker vi har pekt på. Det ene er at vi skal jobbe hardt for at det skal bli flere frostinger, som bosetter seg og driver næring på Frosta. Det andre er infrastruktur, vei og samferdsel og det tredje er at vi skal ta frostingene på alvor, sier den påtroppende ordføreren.

Les forrige sak:
Det går godt på banen, og nå kan Stjørdals-Blink Fotball også juble over å være største mottaker av grasrotmidler fra Norsk Tipping i Værnesregionen.
Jubler for 214.000 grasrot-kroner

Se oversikten over de 20 største "tippepenge-mottakerne"

Close