0 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Blomstrer med eget firma

– Jeg skal drive min egen greie og ha flere ansatte

VOKSER OVERALT: - Bare det gror og vokser synes jeg det er helt topp, sier Mariann Holmen. Hjemme i hagen i Muruvika er det temmelig blomstrete, og det er her hun skal satse med sitt eget blomsterverksted. VOKSER OVERALT: – Bare det gror og vokser synes jeg det er helt topp, sier Mariann Holmen. Hjemme i hagen i Muruvika er det temmelig blomstrete, og det er her hun skal satse med sitt eget blomsterverksted.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Mariann Holmen (29) er blant landets aller flinkeste blomsterdekoratører. Nå har hun startet sitt eget blomsterfirma og skal bygge sitt eget blomsterverksted i hagen.

– Da jeg var tre-fire år laget jeg en bukett som pappa fremdeles husker. Den besto både av friske blomster, men også en del tørre kvister som jeg fant rundt huset her. Miksen var visst fin. Det betyr vel at jeg har holdt på med dette nesten siden jeg ble født.
Mariann Holmen er nå 29 år, sitter på terrassen hjemme i Muruvika og rundt henne bugner det med blomster og planter. Livet er rett og slett blomster for den meget anerkjente dekoratøren. Hun ble nordisk mester i blomsterdekorering 2017, hun har hatt store oppdrag i India og nå senest i Sør-Korea.
– Det er egentlig litt rart, men det er stort. I Sør-Korea var jeg leid inn til å holde en demonstrasjon i forbindelse med et kombinert blomster- og moteshow som fagbladet Leaf Magazine arrangerte. Vi var omtrent 40 blomsterdekoratører fra hele verden som deltok, sier Mariann Holmen, som forteller om en ekstrem arbeidsom uke. – Jeg tror jeg totalt sov sju-åtte timer på de seks dagene jeg var der.

Vil satse stort

Nå har hun «landet» i hagen hjemme. Det er her hun skal bygge sitt eget blomsterverksted. Hun driver allerede bedriften hjemmefra, men det blir litt krøbelt inne i huset og i dukkestua i hagen.
– Jeg har lyst å satse, så målet er å få bygd i løpet av året, sier Mariann Holmen.
Hun bruker ordet satse mange ganger, for det er ikke noe småtteri hun ser for seg. Selskapet hennes Maho blomster fikser alt som handler om blomster.
– Jeg leverer enkle buketter, leverer til bryllup og begravelser og større oppdrag for bedriftskunder. Det er miksen av alt dette som jeg synes er så artig, – det er det jeg vil holde på med framover, forteller 29-åringen.
På sikt skal hun åpne sin egen blomsterbutikk, men hun ønsker å kombinere det med alt annet innenfor faget.
– Ja butikk må jeg jo ha, sier hun og flirer. – Når den rette muligheten dukker opp, antakelig enten i Trondheim eller Stjørdal, så skal jeg starte butikk. Men det blir utenfor kjeder, – jeg skal drive min egen greie og ha flere ansatte.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Perfeksjonist

Å si at Mariann Holmen har grønne fingre er vel strengt tatt en underdrivelse. For det er både gult og rødt, og særlig Bordeaux-fargene, er en favoritt. Men det er miksen som skiller Holmen fra mange andre av landets fremste blomsterdekoratører.
– Jeg er veldig glad i blomster som er litt annerledes, som har sin egen karakter. De må skille seg litt ut. Mitt ønske er hver gang å gi kunden noe annerledes, og når jeg får kunstnerisk frihet koser jeg meg, sier Mariann Holmen, som omtaler seg som en stor perfeksjonist.
– Jeg er ekstremt opptatt av detaljer og gir meg ikke før det er perfekt. Av og til kan det nok være at det går litt over stokk og stein akkurat på dette, sier hun og flirer vel vitende om denne egenskapen.

Invitert til Kina

Maho er hennes bedriftsbaby. Målet er at babyen skal vokse seg stor og sterk temmelig kjapt. For blomsterdekoratøren i Muruvika er litt utålmodig, selv om hun vet at det er dette hun skal drive med hele livet. Hun har lyst å jobbe hjemmefra, hun har lyst å drive sin egen butikk og hun har også lyst til å fortsette med «eventyroppdragene» utenlands.
– Akkurat nå spekulerer jeg på om jeg skal si ja til China Beijing Expo. Jeg er invitert til å delta på den utstillingen i august, men har ikke helt bestemt meg ennå, sier Holmen, som er eneste norske dekoratør som er invitert dit. Det sier noe om kvaliteten på arbeidene som leveres fra Maho.

En liten VM-drøm

Hun er nordisk mester i blomsterdekorering, og deltar temmelig jevnlig i konkurranser. Ett av hennes store forbilder er Stein Are Hansen, som ble verdensmester i 2010. VM arrangeres hvert fjerde år, og det betyr at det er tre år til neste. Etter litt påtrykk må Mariann Holmen innrømme at hun er blant de fremste i landet innenfor sitt fag for tiden, og kanskje er VM aktuelt.
– Dit er det langt. Det er en komité i Norge som velger ut den norske deltakeren, så mye skal klaffe.
– Men du er en av de aktuelle kandidatene akkurat nå?
– Tja, kanskje det. Men det er veldig mange dyktige blomsterdekoratører i Norge, og når den tid kommer kan det hende komiteen ser etter helt spesielle kvaliteter hos den norske deltakeren, sier Mariann Holmen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
15-åringer tatt for ulovlig kjøring

ATV-førere stanset i Hegra

Close