17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Bluesens Super Duo til Hell

Opplev Paul Rishell & Annie Raines – fredag 02 og lørdag 03 September – ”Magic Mirror” & Acoustic Station– Hell Station, sier festivalsjef Kjell Inge Brovoll.

 

På scenen i en bar i Boston sitter en enslig bluesmann med sin gitar. Vi er i 1992, og Paul Rishell spiller en fingerpickin’ blues på sin National Steel gitar. Baren er fullpakket av folk, for Paul har et godt ord på seg. Midt mellom to låter hører han enkle toner fra et klagende munnspill i salen. Gjennom røyken og scenelysene skimter Paul så vidt personen med munnspillet. Han ser undrende på den lille jenta med det svære håret, og vinker til henne. – Come on up here and play with me, sier Paul i mikrofonen, og Annie Raines trenger ikke å bli spurt to ganger. Ingen i salen visste at de var vitne til starten på et samarbeid som skulle vare lenge, og som ville bringe Paul og Annie rundt omkring på bluesfestivaler og klubber i hele USA og Europa i snart 20 år. Mange CD-plater er det også blitt, og i 2000 vant de W.C. Handy Award for beste akustiske plate med ”Moving to the Country”. I 2004 ble de også nominert for ”Goin’ Home”.


Og musikken? Jo, Annie spiller munnspill som Little Walter, Sonny Boy Williamson og andre av storhetene fra 1940-50-tallet. I tillegg spiller Annie mandolin og piano samtidig som hun også synger. Pinetop Perkins, som døde i mars, kalte Annie ”the Queen of blues harmonica”, og det sier vel det meste.

Hellsenteret uke 25 mobil


Paul Rishell er fingerpickeren som får Robert Johnsons ånd til å sveve over publikum. Han spiller også likt folk som Son House, Charley Patton, Blind Lemon Jefferson, Blind Boy Fuller og Scrapper Blackwell. Det er med andre ord fingre med bluesens sjel som har gjort Paul til en svært respektert musiker og komponist. Første gang vi hørte Paul & Annie var med John Sebastians Jug Band.

Siden den gang har vi hørt dem som duo flere ganger, blant annet under The Great British Rhythm and Blues Festival i Colne, England. At Paul & Annie nå kommer til Blues In Hell er en fjær i hatten for oss som arrangør, samt en større fjær i hatten til publikum som får oppleve denne bluesens superduo, en superduo som for øvrig er to hyggelige og varme mennesker som bestandig tar seg god tid til en prat med folk.

 

Dette er akustisk blues slik den skal spilles, og Paul Rishell & Annie Raines bringer fram bluesens såre sjel i hver eneste tone.

Les forrige sak:
Våre hus er underforsikret

  Trøndere vil sitte dålig i det hvis de rammes av […]

Close