7 °C Stjørdal, NO
22/03/2019

Bo Kristiansson om ulv og bjørn

Naturvernforbundet i Stjørdal slår på stortromma og inviterer Bo Kristiansson fra Jämtland til sitt årsmøte, torsdag 7. april. “Bosse” Kristiansson reiste rundt med film og bilder sammen med Helge Kjenstad i Norge på 1980 tallet. Han er klassifisert som en av de beste naturfoto- og naturfilmskapere i Sverige.

Bo Kristiansson er født året 1949 i traktene omkring Stockholm. Han var en veldig ivrig fuglekikker i starten av sin karriere, og begynte i 20-års alder å produsere naturfilm for TV 1 året 1969. Hans filmer handlet gjerne om storskogens dyr og fugler. I 1975 startet han en filmserie i tre deler om den svenske fjellverdenen. 1978 og to år fremover ble serien Svenske Rovdyr produsert. Filmen “I bjørneland” ble en suksess, og samme år kom boken med samme tittel ut. Året 1979 bosatte Bo Kristiansson seg i Vålådalen i Jämtland, der han og familien siden har hatt sitt hjem og arbeidsstudio.

Mange år på Svalbard
Naturfotograf Kristiansson har de senere sesongene arbeidet mye på Svalbard. Både som filmfotograf og som reiseguide. Han har lang erfaring med de polare områdene.  Det er nettopp Svalbard som blir et av temaene når Bosse ankommer årsmøtet i Naturvernforbundet 7. april. Filmer han har laget fra Svalbard, viser hvor raskt isen smelter i Arktis og hvilke store utfordringer dette gir isbjørn og sel. Langtransporterte miljøgifter er også et utbredt problem som blant annet tar liver av mange hekkende polarmåker på den store Spitsbergen og øyene omkring. Fra 1979 og frem til i dag har Bo produsert et 20-talls naturfilmer. I hovedsak fra den skandinaviske villmarka. 5-6 bøker har han gitt ut med samme tema. “Villmark i nord” kom ut høsten 1993. Bo kommer rett fra fotografering av bjørn og ulv på den finske grensen til Russland til møtet. Det betyr at de som møter opp får se helt ferske bilder fra denne villmarka.

– Vi er stolte over å kunne presentere Bo Kristiansson, og håper på godt oppmøte i Ole Vig sitt auditorium denne kvelden med møtestart klokka 19.00 den 7. april, sier Jon Kristian Skei, leder i Naturvernforbundet i Stjør­dal. Skei understreker at dette er et åpent møte etter årsmøtet som alle kan oppleve. Arrangøren tar 100 kroner i inngang.   

Les forrige sak:
EUROPAS STERKESTE I HÅNDBAK: Frode Rønning fra Stjørdal er blant europas sterkeste i håndbak i sin vektklasse pluss 110 kilo. Han vil doping innen sporten til livs, og er tilsluttet Norges Håndbakforbund som er underlagt Norges Bryteforbund.
Bryter med verdens sterkeste!

Han bryter ned de fleste hender i håndbakkonkurranser. Frode Rønning sikter […]

Close