9 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Bolig ble totalskadet i brann

Ingen personer befant seg i huset

En bolig i Stasjonsgrenda i Meråker betegnes som totalskadet etter en brann torsdag formiddag.

– Det hadde nok ulmet temmelig lenge da vi tok oss inn i boligen, forteller brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson.

Politiet meldte om røykutvikling cirka klokka kvart på tolv torsdag. I følge politiets meldinger befant det seg ikke mennesker i huset da brannen brøt ut, men tre kattunger ble berget ut av huset.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Vi fikk ganske raskt klarhet i at det ikke befant seg noen personer i huset, men gikk inn med røykdykkere i huset. Totalt seks røykdykkere ble brukt i slukningsarbeidet. De tre kattungene er også i fin form. Med pleie, omsorg og litt oksygen har de blitt livlige igjen, sier Nicolausson.

Alle tilgjengelige ressurser i Meråker rykket ut og befant seg på brannstedet hvor det var temmelig massiv røykutvikling. Boligen består av en kjelleretasje og en førsteetasje.

– Det brant i førsteetasjen, men det er også betydelige røyk- og vannskader i kjelleretasjen, sier Nicolausson, som forteller at brannen ble ansett som helt slukket etter en drøy time.

– Vi har gått over med varmesøkende kamera, og den skal nå være slukket, sier brannsjefen like før klokka 14 torsdag.

Les forrige sak:
Ordfører Kari Anita Furunes fikk æren av å åpne ny butikk nummer to på ei uke da hun klippet snora til Europris. Butikksjef Ellen Marie Askim (i midten) og hennes ansatte var glade for å ønske velkommen.
Europris har åpnet nybutikken

Håper å selge for 16 millioner i året

Close