2 °C Stjørdal, NO
30/03/2020

Boligprisene rett til værs

– For Selbu er det viktig at vi har kommet oss over stadiet med «gi bort-priser»

Ordfører Ole Morten Balstad er strålende fornøyd med at boligprisene i Selbu har økt betraktelig det siste året. (Arkivfoto)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Ingen steder i Trøndelag økte boligprisene mer enn i Selbu i fjor. Prisøkningen var sjuende høyest i hele landet.

– Vi har jobbet systematisk over lang tid for å fortelle om Selbus kvaliteter, sier bygdas ordfører Ole Morten Balstad.
Kvadratmeterprisen på brukte boliger i Selbu økte fra 11 618 kroner i 2018 til 14 171 kroner i 2019. Det tilsvarer en økning på hele 22 prosent det siste året, mens den gjennomsnittlige prisøkningen i Trøndelag var på 0,7 prosent.

Sprenger milliongrenser

I 2019 ble det for første gang omsatt en bruktbolig i Selbu for mer enn tre millioner kroner, men det stanset ikke der.
– I 2020 er det for første gang kjøpt en bruktbolig for mer enn fire millioner i Selbu, sier ordfører Balstad, som selv har ivret sterkt for å bygge opp bygdas omdømme og framsnakket bokvalitetene i Selbu.
– Er det utelukkende positivt at prisene går så betydelig opp?
– Jeg mener det i utgangspunktet er det, men samtidig er det viktig at vi har hele spennet i prisklasser. Husene er blitt dyrere, men det finnes også hus som nyetablerere og ungdommer kan kjøpe for å pusse opp etter egen pengebok. For Selbu er det viktig at vi har kommet oss over stadiet med «gi bort-priser», sier Ole Morten Balstad.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Trygge rammer

Selbu-ordføreren benytter enhver anledning til å framsnakke bygdas bokvaliteter. Da handler det blant annet om avstand til flyplassen og til småbyen Stjørdal og storbyen Trondheim. Men det er også andre verdier som er viktig.
– Vi får stadig flere tilbakemeldinger på at tilflytting skyldes gode og trygge oppvekstvilkår for ungene. Det er kjempeviktig for oss å ta med oss framover, og sørge for enda tryggere rammer. Så ser vi at Selbu har hatt en positiv utvikling i etablering og utvikling av arbeidsplasser, og det kommer selvsagt godt med i boligmarkedet, sier Balstad.

Hetere og større marked

Bruktboligprisene gikk til værs i Selbu i fjor, og det samme gjorde antall omsetninger. I følge statistikkene ble det omsatt 52 brukte boliger i Selbu i det åpne markedet. Det er 18 flere enn året før, – en økning på mer enn 50 prosent. Samtidig gikk også gjennomsnittstiden på omsetning av bruktboliger betraktelig ned fra 116 dager i 2018 til 85 dager i 2019.

Les forrige sak:
Buskspell på Rørosmartnan.
Er med og lager folkefest hele uka

Stjørdals-Nytt ble med Turbuss 1 fra Stjørdal til Rørosmartnan denne uka

Close