2 °C Stjørdal, NO
21/10/2019

Bom stopp i semifinalen

Harsem røk ut før sprintfinalen på hjemmebane

Kathrine Harsem måtte se seg slått ut i semifinalen under NM-sprinten hjemme i Grova. Kathrine Harsem måtte se seg slått ut i semifinalen under NM-sprinten hjemme i Grova.

– Det driter jeg i. Slik svarte Kathrine Harsem på spørsmålet om sisteplassen i semifinalen fikk betydning for VM-uttaket.

Varden-løperen viste gode tendenser både i prologen og i kvartfinalen, men semifinalen i NM-sprinten ble en nedtur på hjemmebane for Kathrine Harsem. Ut på oppløpet var hun i god posisjon, men svarene hun fikk på de siste hundre metrene var ikke bra nok.

– Jeg har ikke nok power i beina rett og slett, sa Harsem til NRK rett etter innkomst av semifinalen som hun omtalte som «litt rotete».

I herreklassen gikk både Jørgen Sæternes Ulvang fra Varden til Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik til kvartfinalen og begge gjorde prestasjoner der. Både Sæternes Ulvang og Jenssen ble nummer tre i sine heat.

Lotta Udnes Weng tok et overraskende NM-gull i dameklassen, foran junior Kristine Stavås Skistad og storfavoritt Maiken Caspersen Falla.

Les forrige sak:
En smilende Therese Johaug etter 10 kilometer-gullet. Hun var fornøyd med løpet, og også NM-løypene.
Løypeskryt fra verdens suverent beste

- Vi har ikke gått under sånne gode forhold tidligere i vinter

Close