Bøndene viser sin misnøye

|| De lokale bondelagslederne stilte med streng mine og klare krav. Fra venstre: Karl Roger Hegseth (Skjelstadmark landbrukslag), Ola Fiskvik (Skatval bondelag), Odd Magne Storflor (Hegra bondelag) og Ole Dybwad (Lånke bondelag).||

 

I løpet av dagen har de lokale bøndene satt på klistremerker på enkelte matvarer med budskapet «La oss lage maten din». 

– Enkelte butikker kastet oss ut, mens andre lot oss gjøre det, forteller Odd Magne Storflor som er leder i Hegra bondelag. 

Ikke i takt

Sammen med øvrige bondelagsledere og -medlemmer har han tatt oppstilling utenfor Coop Extra i Stjørdal. Bøndene er opprørt over at gapet mellom kravet fra landbruksorganisasjonene og tilbudet fra staten er så stort som en milliard kroner. 

– Særlig ettersom tilbudet fra staten kom bare timer etter at Stortinget hadde vedtatt en landbruksmelding med hovedmål om å øke norsk matproduksjon basert på norske ressurser, sier Storflor.

Som en bh

I tillegg reagerer bøndene på at det er lite satsing på de små og mellomstore i jordbruket. 

– Du vet at bondelaget har et mål om å ha samme funksjon som en bh; vi skal støtte de store og løfte de små, sier leder i Lånke bondelag, Ole Dybwad, med et lite smil. 

Vil ikke irritere

Stjørdals-bøndene blir å finne utenfor Coop Extra resten av torsdagen, men vil utover det ikke bli veldig synlig i lokalsamfunnet.

– Vi har befolkningen bak oss, og vi prøver å spille på lag med forbrukerne. Derfor legger vi ikke opp til noen aksjoner som skal irritere forbrukerne mer enn høyst nødvendig, sier Odd Magne Storflor. 

Etter bruddet i landbruksforhandlingene blir det nå opp til Stortinget å vedta årets oppgjør. Det skjer 16. juni.

Les forrige sak:
||
Tatt i 171 km/t på E14

Det var en august-kveld i fjor at to motorsyklister ble målt […]

Close