9 °C Stjørdal, NO
25/05/2020

Bor på hybel i industriområdet

Patrik Karlsson fra Bodø stortrives på Sutterøy

HYBELLIV: Patrik Karlsson tar flere kurs med blant annet YSK yrkessjåførkompetanse hos Stjørdal-Meråker Trafikkskole. Han bor flere uker på hybel i andre etasje og deler fellesrom med andre studenter. HYBELLIV: Patrik Karlsson tar flere kurs med blant annet YSK yrkessjåførkompetanse hos Stjørdal-Meråker Trafikkskole. Han bor flere uker på hybel i andre etasje og deler fellesrom med andre studenter.

På Sutterøy industriområde har Stjørdal-Meråker Trafikkskole AS innredet ni helt nye studenthybler. Blant beboerne er Patrik Karlsson fra Bodø. Han stortrives med å ha kort vei fra hybel til skole.

Det skulle ta nesten syv år med søknader frem og tilbake før kjøreskolen midt i industriområdet på Sutterøy fikk sin godkjennelse for å bygge leilighet og hybler. Nå har andre etasje hos kjøreskolen fått ni rom og en leilighet med praktisk innredning. Om «kjøreturen» var lang før den endelige godkjenning, synes daglig leder og eier John Magnar Høiseth det var verd strevet når resultatet ble så bra.

LES OGSÅ: Frustrert over overnattings-nei

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
«HYBELVERT»: John Magnar Høiseth synes hybler og de større rommene i andre etasje på Sutterøy har blitt flotte. Her inne på et nytt rom helt nord i bygget.
«HYBELVERT»: John Magnar Høiseth synes hybler og de større rommene i andre etasje på Sutterøy har blitt flotte. Her inne på et nytt rom helt nord i bygget.
– Veldig gode tilbakemeldinger

– Tilbakemeldingene fra våre kursdeltakere og studenter er veldig gode. Nå har de felles kjøkken, flere bad og egne rom i andre etasje på vår trafikkskole. Vi har fått plass til å bygge en leilighet og et klasserom i andre etasje også. Det er Trebygg AS fra Meråker som har utført arbeidet, forteller en tilfreds eier av kjøreskolen, John Magnar Høiseth.

Blant flere som nå tar ulike kurs for å få godkjent yrkessjåførkompetanse er Patrik Karlsson fra Bodø, som også i helgene bor på kjøreskolens hybel.

HYBELKJØKKEN: Et nytt og praktisk kjøkken er innredet i andre etasje der kursdeltakere kan benytte fasilitetene.
HYBELKJØKKEN: Et nytt og praktisk kjøkken er innredet i andre etasje der kursdeltakere kan benytte fasilitetene.
Rekordkort vei til skolen

– Jeg har bare positive erfaringer med denne løsningen. Kortere vei fra bolig til skole skal bli vanskelig å finne i Trøndelag, sier Patrik Karlsson som har lagt bak seg CE-godkjenning fra kurs rett før nyttår. Han sier det meste han behøver er å finne på skolen som har ordnet et stort nytt kjøkken til hybelboerne.

– Varer må du vel på butikken og handle inn selv?

– Det er mange biler tilgjengelig på en trafikkskole. Å skaffe det nødvendige i butikken går greit, dessuten blir det yrkessjøførkurs nå i tre uker fremover. Da nærmer jeg meg snart syv uker på hybel her på Sutterøy med felles nytte av andre elever som kan samarbeide om oppgavene etter skoletid, sier Patrik Karlsson.

– Jeg blir glad når jeg ser hva vi har greid å få til

John Magnar Høiseth kjøpte i sin tid bygget Sutterøygata 9-11 av Tore Haugen i Primahus. Stjørdal-Meråker Trafikkskole har vokst kraftig med utvidet kurstilbud de senere årene. Trafikkskolens mange biler benytter gjerne nærområdene når elevene tester ut sine kunnskaper bak rattet. Skolen tilbyr også trafikkopplæring for personbil, tyngre kjøretøy, moped, lastebil, buss, vogntog, maskin og kran.

– Jeg blir glad når jeg ser hva vi har greid å få til uten å bygge ut. På litt over 900 kvadratmeter fordelt på to plan har vi fått til et kompakt og praktisk skolebygg med mulighet for å bo i lengre eller kortere perioder, sier Høiseth.

– Og man kan vel knapt oppdrive vakrere studenthybel enn disse med fjæra rett utenfor mot vest, sier John Magnar Høiseth, som avslutningsvis påpeker at alle i nabolaget under prosesser med nabovarsel stilte seg positive til løsningene med boligtilbud midt i næringsområdet på Sutterøy. Så viser han frem fjordutsikten fra det største rommet innredet med senger og stoler i andre etasje.

Les forrige sak:
SPILLER PÅ LAG: Ann Mari Bade, Coop Midt-Norge og Arve Moksnes, Malvik IL er glade for å fortsette det gode samarbeidet.
På lag inn i framtiden

Malvik IL og Coop Midt-Norge er enige om en fornyet avtale

Close