9 °C Stjørdal, NO
12/07/2020

Botanisk vandring i Fosslia

BOTANISK VANDRINGT: Tor Bjørgen inviterer til naturvandring i Monsberga søndag 17 juni.

 

Villblomstenes dag markeres hvert år over hele Norden tredje søndag i juni .I Norge og Stjørdal har dette vært arrangert siden 2002, og hver gang har Arnt Steinvik og Tor Bjørgen vært turledere. I år blir det for første gang i Monsberga Friområde.

 

– Hva innebærer en botanisk vandring?
-Å informere om plantelivet i naturen, og stimulere interessen for levende natur. Vi kommer til å snakke om interessante planter og trær og hva de har blitt brukt til gjennom tidene. Unntatt mose og lav er det hittil blitt funnet over 180 plantearter i Monsberga, såkalte karplanter. Under vandringen 17.juni kan kanskje en ny art oppdages! Det er bare å bruke øynene! Fugleliv og geologi blir også nevnt, sier Tor Bjørgen.

 

Historisk plante- og dyreliv
Det kommer også til å være mye fokus på historien til Monsberga, Bjørgen/Steinvik forteller hvordan historien har innvirkning på plante og dyrelivet. Monsberga ble brukt av tyskerne under andre verdenskrig. Magne Werstad vil gi et historisk tilbakeblikk.

 

Praktiske opplysninger
Området ligger nært Fosslia skole/barnehage, så der er det parkeringsmuligheter for biler. Det anbefales å komme gående eller syklende. Ha gjerne med niste og drikke. Kaffe serveres i bunkersen. Aktiviteten er tilpasset alle aldersgrupper og det er ingen påmelding og gratis inngang.

 

Les mer om villblomstenes dag på
www.botaniskforening.no

 

 

Les forrige sak:
Fem år etter starten har Evento fått selskap av Marte Elverum her flankert av Kjell Myran og Rolf Teigen.
Evento 5 år

  - Det er ikke så lett å forstå hva et […]

Close