17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Bra røyefiske i Tydal

Legg turen til fjells og opplev fisket. Ørret eller røye venter i mange ferskvann i Trøndelag. Her fra røyefisket ved Nesjøen i Tydal.

 

Nesjøen i Tydal ved foten av Sylan er et eldorado for den som søker spenning i fjellet etter fast fisk. De som har fått nesjørøya på kroken vet hva dette dreier seg om. Her kan mange typer fiskeredskap benyttes som langdrag- marklokker- sulis-stangfiske og oter. Har fiskeren bedre tid til båtturen, kan garn settes over natten også. Ved foten av Sylan ligger Nesjøen, kraftmagasinet som på 60-tallet ble kraftleverandør. Du kan i dag enkelt leie båt ved Nesjøen som regnes å være det rikeste røyevann i Nord-Europa. Nesjøen båtutleie har kiosk, 30 båter, fem fiskebuer, camping og sanitærbygg ved bredden av vannet inn mot Nedalshytta. Nesjørøya er en meget god fjellfisk, og egner seg godt til røking, graving, salting, grilling og steking. Det er frysemuligheter på utleiestasjonen i Tydal.

 

 

Les forrige sak:
Steinviksholmen er et minnesmerke fra katolsk tid. Erkebiskop Olav Engelbrektsson påbegynte byggingen av det som lokalt kalles «Slottet» i 1524. Det sto ferdig i 1532, og 5 år senere måtte Erkebiskopen rømme sitt slott. I dag minnes vi denne urolige tiden med en opera her ute på holmen litt utpå sommeren.
Inni fjorda

  Utenfor lokalmiljøet er nok Fættenfjorden mest kjent som ankringsplassen til […]

Close