11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Brann i driftsbygning – mange personer evakuert

Driftsbygning i Hommelvik fullstendig utbrent natt til onsdag

Det var en kraftig brann i driftsbygningen i Solbakken i Hommelvik natt til onsdag. (Foto: Odd-Rune Wang)

En driftsbygning i Hommelvik brant ned til grunnen natt til onsdag. Mellom 15 og 20 personer ble evakuert fra området, men ingen skal ha kommet til skade.

Politiet meldte om brannen i Nedre Solbakken klokka tre minutter over ett natt til onsdag. Det ble tidlig rapportert om full overtenning, men samtidig kom også meldingen om at alle beboere var i sikkerhet. Det var heller ingen dyr i driftsbygningen.

Mellom 15 og 20 personer ble evakuert fra området i Nedre Solbakken. I tillegg til familien som bor på gården hvor brannen fant sted, ble også mange naboer evakuert på grunn av spredningsfare og svært kraftig røykutvikling, skriver Malvik kommune på sin hjemmeside. Adressa.no melder at brannvesenet meldte kontroll på brannen rundt klokka 4.45 onsdag morgen.

Kommunen satte krisestab like etter klokka to. I følge kommunen ble mange av de evakuerte fraktet til Malvik kommunes anlegg på Nesset i Hommelvik. Flere ordnet selv med egen innkvartering for natten, mens andre ble innkvartert på Scandic Hell Hotel hvor Malvik kommune har beredskapsavtale.

Ordfører Trond Hoseth er glad for at ingen personer har kommet fysisk til skade i brannen.

– Det gjør inntrykk når sånne hendelser skjer. Jeg er først og fremst veldig glad for at ingen menneskeliv har gått tapt. Det som har hovedfokus fra Malvik kommunes side nå er å ta vare på de som er berørt av brannen, sier ordfører Trond Hoseth til kommunens egen hjemmeside.

Ordfører og varaordfører er faste medlemmer av kommunens kriseledelse, sammen med rådmannen og hans lederteam.

– Kommunens rutiner for krisehåndtering har fungert slik de skal, helt fra det operative arbeidet i teknisk vakt, til kriseledelsen på rådhuset. Det er betryggende, sier ordfører Trond Hoseth.

Les forrige sak:
705´en er stengt

Uværet gjør at det er stengt mellom Stugudal og Brekken

Close