19 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Klarte å berge bolighuset

Noen høner og kaniner brant inne – resten av dyrene ble reddet

Driftsbygningen på gården i Forradal er fullstendig nedbrent. (Foto: Runar Vollan) Driftsbygningen på gården i Forradal er fullstendig nedbrent. (Foto: Runar Vollan)

– Nå har brannvesenet kontroll på brannen. De lar fjøset brenne ned, men berger hovedhuset, sier politiets innsatsleder Øystein Nyberg fra brannstedet i Vigdenes i Forradalen.

Meldingen om brann i en driftsbygning på en gård i Forradal kom klokka 9.20 søndag formiddag.

– Vi fikk melding om brann i en låve, at den var overtent og at det befant seg dyr inne i låven. Da vi kom opp til brannstedet fikk vi bekreftet at dyrene var berget ut, men så det var full overtenning på låven, sier Nyberg.

Da brannvesenet kom til stedet innså de at de ikke greide å berge låven og fokuserte på å berge hovedhuset som ligger tett inntil.

– De startet med spyling og la skum på huset, forteller innsatsleder Nyberg.

Det skal ikke ha befunnet seg folk i hovedhuset da brannen startet og dyrene skal også i følge politiet være berget ut.

Coop Storlien artikkelnivå

Både brannvesenet i Stjørdal og Meråker rykket ut til brannen og etterhvert fikk de også tankbilstøtte fra Avinor.

– Det var lite vann i elva, men nå har brannvesenet godt med vann, sier Øystein Nyberg, som forteller at det vil pågå etterslukking utover søndagen.

Fem personer er kjørt til legevakt etter brannen. De fem pustet inn røyk da de deltok i evakueringen av rundt 50 kyr. Noen høner og kaniner døde i brannen.

Les forrige sak:
TRYGT OG GODT: Kjemien mellom lille Benjamin Gisetstad Ruud og fotograf Monica Holten er veldig bra og fotomodellen poserer villig vekk. Selvsagt er det trygt og godt å ha mamma Helga Johanne Gisetstad i ryggen.
Skaper evige minner med unge modeller

Fotograf Monica Holten har åpnet Studio Elle Melle i Gråbrek Mølle

Close