Brann i hjulgang på tog

Blant et 50-talls evakuerte passasjerer var Steinar og Elisabeth Jensen. De to gikk på toget i Skogn og skulle videre til St. Olavs hospital i Trondheim.

 

Mandag formiddag ble det full utrykning fra brann og ambulanse til Stjørdal stasjon. Et persontog nordfra hadde fått varmgang i hjul som skapte stor røykutvikling.

Alle passasjerer og besetning på toget inn mot Stjørdal stasjon ble evakuert raskt da kraftig røyk skapte frykt blant de reisende. Ingen ble skadet, men flere av passasjerene mente de fikk dårlig informasjon om hendelsen fra togpersonalet etter at alle bak i toget ble anmodet om å trekke fremover i toget for avstigning ved Stjørdal stasjon. Det var et hjulpar på venstre side som hadde gått varmt, og pulverapparat ble i starten forsøkt brukt mot støv, fett og sot som tok fyr. Brannen ble slukket da Stjørdal brann og redning ankom stedet med kraftigere slokkeutstyr.  

Reiste videre med buss
En rekke enheter fra politi, brannvesen og helsevesen(ambulanse) rykket ut til Stjørdal stasjon mandag. Etter evakuering av passasjertoget, ble passasjerene fraktet videre med buss. Toget ble stående ved Stjørdal stasjon i påvente av undersøkelser utover mandagen. To av passasjerene som åtte evakueres var Steinar og Elisabeth Jensen. De to gikk på toget på Skogn stasjon og skulle videre på St. Olav hospital.

-Dette kom brått og uventet på oss. Vi evakuerte toget her i Stjørdal, og rekker trolig ikke timen vi har på sykehuset i Trondheim. Vi er ikke redde, men litt ubehagelig er det allikevel å oppleve brann i et tog på denne måten, sa Elisabeth Jensen. Steinar Jensen i reisefølget benytter rullestol, og kom seg greit utfra toget da evakueringen fant sted mandag formiddag.

Les forrige sak:
Bilde til venstre: Erna Dahl var uten tvil både overrasket og kanskje litt rørt da Ingvild Kjerkol, overrakte bilde av utenriksminister Jonas Gahr Støre og Erna med en personlig hilsen fra Støre.
Syngedame på 90 feiret

  Det må være tillatt å si at det var en […]

Close