2 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Truet med å møte opp på døren til ansatt: – Vi ser svært alvorlig på slike saker

Stjørdal rådhus. Foto: Anders Berg Stjørdal rådhus. Foto: Anders Berg

En person blir anmeldt av Stjørdal kommune etter å ha gjentatte ganger opptrådd truende og sjikanerende mot ansatte.

Dette kommer frem i en anmeldelse sendt av kommunedirektør Tor Jakob Reitan til Trøndelag politidistrikt i september.

Sammenligner med 2. verdenskrig

Grunnlaget for at det nå blir tatt ut anmeldelse mot vedkommende skyldes dens opptreden mot ansatte som jobber med å gi ut informasjon angående vaksinering til kommunens innbyggere.

Personen skal ved gjentatte ganger ha forsøkt å starte en diskusjon med de ansatte om vaksinering, og slengt ut påstander som at «FHI var kjøpt og betalt» og beskyldt de ansatte for å «putte dette i ungdommen».

Vedkommende skal blant annet ha reagert så sterkt at den sammenligner jobben de ansatte utfører med nazistene under 2. verdenskrig.

– Opptrådde stygt

Personen skal over en lengre periode ha ringt vaksinetelefonen og oppført seg truende og upassende mot de ansatte om offentlig informasjon som blir sendt ut til alle i kommunen.

Vedkommende skal videre ha truet en ansatt om å møte opp på trappen hjemme hos personen, hvis ikke informasjonen om vaksinering blir stoppet.

Videre har anmeldte stilt spørsmål til om den ansatte er klar til å imøtekomme det som vil komme frem i forhold til vaksinen i fremtiden.

Personen skal også ha krevd helseinformasjon fra kommunen som er taushetsbelagt, brølt i telefonen, kommet med beskyldninger og opptrådd stygt.

Følger opp

Kommunalsjef Velferd i Stjørdal kommune, Trude Skjelvan Wikdahl, opplyser til Stjørdals-Nytt at kommunen tar slike hendelser på alvor.

– På et generelt grunnlag kan jeg si at vi ser svært alvorlig på slike saker, sier hun.

Ifølge Sissel Staven Humstad, avdelingsleder Stjørdal Helsestasjon og skolehelsetjeneste, vil de nå fokusere på å ivareta de berørte.

– Vi prøver å ta vare på de ansatte og gi de så god oppfølging som mulig, sier hun.

Les forrige sak:
VG: Klar som helseminister

Close