-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Bruker fiske som terapi

Ny dokumentarserie på Trønder-TV

Gjennom årene har fisking vært en stor hobby for Christer Storrønning. Hobbyen hjelper han med å komme seg ut og klarne tankene. Foto: Mutter Film

På mandag kom andre episode av dokumentarserien «Fiskelykken med Christer» på Trønder-TV.

Serien handler om tydalingen Christer Storrønning som i flere år har slitt med psykiske plager, men nå finner terapi i fiskehobbyen.

Produksjonsselskapet Mutter Film har de de to siste årene fulgt Storrønning på fisketurer og hjemme hos han og faren. De mener psykisk helse er et viktig tema og ønsker å gjøre det lettere for folk å snakke om det. Fotograf Ragne Kartum er opptatt av å nå ut til så mange som mulig med dokumentaren for å sette lys på temaet.

– Det er ganske mange som sliter psykisk. Vi vil at flest mulig skal få til å snakke om det og få mer åpenhet rundt det, forteller Kartum.

Om serien

I første episode er de hjemme hos Christer og faren Toralf Storrønning i Holtålen. Der snakker de åpenhjertig ut om sønnenes psykiske plager og hvordan de kan påvirke hverdagen. Man får videre høre at Storrønning var et lovende skitalent før han etter hvert la skikarrieren på hylla.

Flere års arbeid

Planleggingen av prosjektet startet i 2017 av Ola Bjerken. Først prøvde Bjerken seg på filmingen alene, men det var utfordrende å holde orden på kamera og lydutstyr samtidig. Da ble Kartum involvert og hjalp til med filmingen.

– Vi tok det litt på sparket når vi begynte å samarbeide. Vi planla en uke i forkant før vi skulle på fisketur. I tillegg tok vi det litt som det kom på dagen, forteller Kartum.

Kartum forteller om mange timer på fisketurer hvor enkelte har vært overveldende med fangst og flott vær, og andre med snøbyger og fiskesluker som har slitt seg.

– Vi har mye materiale som ikke er med i serien, sier hun.

Her er Mutter Film og Storrønning på en av mange fisketurer gjennom prosjektet. Fra venstre: Christer Storrønning, Ola Bjerke og Ragne Kartum. Foto: Ragne Kartum.
God hjelp fra andre

Mutter Film fikk støtte av både Tydal kommune og Holtålen kommune under prosjektet. Videre fikk de hjelp av Morten Helland med lyd i etterarbeidet og Dag Håvard Ness komponerte musikken.

– Ness har gjort en fenomenal jobb på musikken. Det er ikke mange som tenker over det men musikken er prikken over i-en, forteller Kartum.

Les forrige sak:
Politiet måtte bistå legevakten

Pasient oppførte seg ugreit

Close