-1 °C Stjørdal, NO
20/11/2019

Bruker nesten 20 millioner på park og tursti

Valget sto mellom å legge ned eller ruste opp

BINDELEDD: Den nye gangbruen fra fotballbanen over til Årsøya binder hele området sammen, og er en viktig del i den nye turstien Havernesset - Årsøya som når den er ferdig til neste år blir åtte kilometer lang. Svein Eggen (t.v.) og Ole Morten Balstad er glade for at Årsøya igjen er blitt et levende område både for folk som ønsker å være ute i frisk luft, delta på festivaler og leirer eller andre arrangementer. BINDELEDD: Den nye gangbruen fra fotballbanen over til Årsøya binder hele området sammen, og er en viktig del i den nye turstien Havernesset – Årsøya som når den er ferdig til neste år blir åtte kilometer lang. Svein Eggen (t.v.) og Ole Morten Balstad er glade for at Årsøya igjen er blitt et levende område både for folk som ønsker å være ute i frisk luft, delta på festivaler og leirer eller andre arrangementer.
Åpent julehus mobil

For noen år siden var Årsøya Fritidspark AS i praksis teknisk konkurs. I 2017 startet jobben med å renovere og modernisere parken. I løpet av to år rustes parken opp og en ny tursti anlegges. Investeringene er på mellom 18 og 20 millioner kroner.

I perioden fra 2005 og frem til 2012 var naturskjønne Årsøya på 130 mål et levende og aktivt friluftsområde som ble benyttet til festivaler, landstreff, leirer og mange andre aktiviteter. Deretter gikk bruken til bunns, og enkelte år var det knapt aktivitet på området.
– I 2017 hadde vi valget om enten å ruste opp området for å ta i mot fremtidige festivaler og arrangement, eller å legge det ned og bruke Årsøya kun som park for innbyggerne. Økonomien var helt på bunn, og vi hadde ikke penger til å betale regningene. I praksis var vi teknisk konkurs, sier Ole Morten Balstad, styreleder i Årsøya Fritidspark AS og ordfører i Selbu.
Sammen med Selbu Sparebank er kommunen hovedaksjonær i selskapet, og de tok beslutningen om at de ville satse på Årsøya.
– Vi ønsker å satse på området, og har nå også spyttet inn midler til driften, sier ordføreren.
– Uten disse som eiere, hadde vi vært konkurs i dag, sier Svein Eggen, som er driftsansvarlig.

Gangbru til fire millioner

I 2017 startet de så smått å hugge ned trær og sørge for at omgivelsene skulle bli enda vakrere. Året etter investerte fritidsparken millioner på å bygge campingstrøm til 270 enheter, nye toaletter og mye mer. Nå fremstår anlegget som helhetlig, utedoene er borte og et stort sanitærbygg tilbyr tilreisende en dusj.
– I løpet av de siste to årene har vi investert rundt 2,5 millioner kroner inne på området, sier Balstad.
En åtte kilometer lang tursti fra Selbu Gjestegård via en ny gangbru til Årsøya og videre forbi badeområdet Vikaengene og til Vikvarvet hever investeringene til det mangedobbelte.
– Alt skal være ferdig i 2020. Vi snakker om en totalinvestering på mellom 18 og 20 millioner kroner, bare gangbruen koster rundt fire millioner kroner. I Selbu-sammenheng er dette en stor investering, sier ordføreren.

Ti festivaler om sommeren

Belastningen på Årsøya begrenser bruken. En stor festival med tusenvis av mennesker og mye trafikk gjør at øya må «hvile seg» i et par uker før neste arrangement tar til.
– I år arrangerer vi ti festivaler, leirer og firmaevents. I praksis er det nok i løpet av en sommer, sier Eggen.
I år skal blant annet Sommerfestivalen arrangeres i juli, fylkesleieren i 4H i slutten av juni og alle Apple-ansatte i Norge kommer tilbake med en gjeng på 250 medarbeidere som skal bo i lavvo for å feste og ha det hyggelig. I tillegg rommer anlegget en av landets beste frisbeebaner, og i september arrangeres en norgescuprunde til Årsøya.
– I fjor huset vi LS-campen og fikk toppscore på alle variabler. Årsøya er et unikt område, som gjør at folk som besøker oss ønsker å komme tilbake. Dessuten ligger vi sentralt til, kun en halvtime fra både E6, jernbane og flyplassen på Værnes, sier Balstad.

 

 

Hegra Spbank-Stilling

Les forrige sak:
NYUTDANNET: Norsk Folkehjelp Stjørdal sine nyutdannede sanitets- og redningsmannskap. Foran fra venstre: Åge Forbord, Ida Bendiksen, Sigrid K. Furan, Lene Strand og Ole J. Strand. Bak fra venstre: Rolf Håkon Nilssen, Geir Moe, Andreas Nårstad, Tor-Petter Uhrenfeldt, Jørgen Einarsve Aunet og Børge Halvorsen. (Foto: Privat)
Folkehjelpa er oppe og står igjen

Har nettopp utdannet 15 nye personer

Close