11 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Bruktbilsalg på tradisjonell grunn

SATSER PÅ BRUKTBIL: Ole Hellevik Jenssen er fornøyd med kundenes respons etter oppstarten i vinter.

 

Hellevik AS har i vinter etablert seg i Hommelvik, med salg av bruktbiler, dekk og felg i de gamle bensinstasjonslokalene i sentrum. Med det bidrar de til at det fortsatt lukter olje, bensin og gummi rundt Wigumgården i Hommelvik.

Etter noen år på mørekanten har hommelvikingen Ole Hellevik Jenssen tatt med seg bruktbilfirmaet sitt og etablert seg på heimplassen. Her går det i nyere bruktbil, dekk og felger og et nyåpnet selvvaskeanlegg for biler.

 

SNART DEKKSESONG: Ole Hellevik Jenssen hos Hellevik AS i Hommelvik venter spent på hvordan dekksesongen og bruktbilsalget vil bli framover våren.

 

Startet med Amcar
Ole Hellevik Jenssen startet med import av amerikanske biler etter å ha studert bedriftsledelse i USA noen år. Først etablerte han seg i Moldetraktene men har fra i vinter vært lokalisert i Hommelvik. Sammen med sin bror, Fredrik, har han tro på at det går an å leve av bilsalg med base på hjemplassen.

– Skal vi se på budsjettene, så ser det veldig lovende ut. Vi planla å selge omtrent 50 biler i året, men ligger nesten 100% foran budsjett, da har vi lov til og være fornøyd, smiler Ole Hellevik Jenssen.
Nå venter de spent på sommerdekksesongen som er like om hjørnet.

– Vi har installert dekkomleggingsmaskin og har et bra utvalg både i dekk og felger, forteller Hellevik Jenssen som også vil slå et slag for den nye vaskehallen de har åpnet.

– Der har vi justert opp trykket til et trykk på nesten 140 bar, det vanligste ved slike selvvaskeanlegg er 70-80 bar, så her skal bilen bli ren, sier Ole Hellevik Jenssen.

 

Diesel stasjonsvogn
Markedet er tydelig i sin etterspørsel etter bruktbiler for tida. Det skal være dieselmotor og det skal være stasjonsvogn.

– Vi hadde tenkt å satse litt på spesielle biler, gjerne med litt ekstra utstyr og styling, men markedet bestemmer og det er mye bruktbiler i området, så vi følger trendene og forsøker å være best på service, smiler bruktbilselger Hellevik Jenssen.

Og service er det kanskje når selgeren kommer kjørende hjem til deg, som han gjorde til en kunde litt nord for Namsos forleden, for å demonstrere det som kanskje var drømmebilen.

– Ønsker kunden at vi kommer på hjemmebesøk gjør vi gjerne det. Alt for kunden vet du, sier han.

 

TRADISJON: Det har alltid luktet bensin, olje og gummi rundt Wigumgården i Hommelvik. Slik var det for over 50 år siden og slik er det nå.

 

Import og innbytte
Det har etter hvert blitt en vanlig miks hos bruktbilforhandlerne med innbyttebiler fra merkeforhandlerne og importbiler, fortrinnsvis fra Tyskland. Sånn er det for brødrene Hellevik Jenssen i Hommelvik også.

– Det går i en miks av import og innbytte, ikke bare fra merkeforhandlere, vi tar innbytte selv også, hvis det ikke er alt for risikabelt selvsagt, sier Ole Hellevik Jenssen.

-”Hva slags biler er det kundene vil ha da?”
– De vil ha en bil til lavest mulig pris og lavest kilometerstand, de bilene selges først, sier Ole Hellevik Jenssen. Og siden de aller fleste bilene i dag annonseres på nett, er det en smal sak for hvem som helst og orientere seg i markedet, forteller han.

Brødrene Ole og Fredrik Hellevik Jenssen synes de har blitt godt mottatt lokalt og er positivt overrasket over responsen og besøket så langt.

Nå venter brødrene på våren som er rundt hjørnet, og stiller da med nypolerte bruktbiler glinsende i trøndersola til fristelse for bilglade sjåfører og potensielle kunder.

Les forrige sak:
En godt fornøyd Ragnar Næss foran Bernhards Minde i Hæsjgata som vil få mange tilvektser.
Gjenskaper «Hæsjgata»

  Stjørdal Museums Venner fortsetter på alle mulige måter sitt arbeid […]

Close