7 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

«Brukt´n» har kjøpt Norhallen

Nå blir bruktbutikken 500 kvadratmeter større

Daglig leder Kjell Kolbrek er svært fornøyd med at NLM nå har kjøpt næringsarealene i Norhallen.

Eierne av bruktbutikken har kjøpt næringsarealene i Norhallen i Stjørdal. Det betyr lavere huskostnader og større gjenbruksbutikk.

Nesten fem år etter oppstarten av NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband) Gjenbruk i Norhallen-bygget i Stjørdal sentrum tar gjenbruksbutikken nye steg.
– Vi har kjøpt de to etasjene med næringsareal pluss parkeringsareal ved Stokmovegen 7, forteller Kjell Kolbrek.

Bedre å eie enn å leie

Nå blir han ikke bare daglig leder i NLM Gjenbruk Stjørdal, men også for eiendomsselskapet Stokmovegen 7A. Kolbrek ønsker foreløpig ikke å si hva de har betalt for eiendommen, men trolig dreier det seg om et beløp omtrent midt mellom 10 og 20 millioner. Sjefen mener iallfall investeringen gir store muligheter for gjenbruksbutikken framover.
– Vi har vært i dialog med eierne over tid, men nå kom vi heldigvis i mål, sier Kolbrek. Han er opptatt av at gjenbruksbutikkens husleiekostnader vil bli lavere når de nå eier framfor å leie.
– Såfremt vi klarer å få leid ut andreetasjen blir det et hyggelig regnestykke. I tillegg har vi nå en forutsigbarhet som er verdifull for oss, sier Kjell Kolbrek.

Utvider med 500 kvadratmeter

Nå skal han ha flere tanker i hodet samtidig. I førsteetasjen skal gjenbruksbutikken utvides.
– Butikken i dag er på cirka 1000 kvadratmeter. Snart blir den på cirka 1500 kvadratmeter. I tillegg får vi noe større lagerplass, vi flytter varemottaket til nordsiden av bygget ved Ole Vigs gate, og vi får utstillingsvinduer både mot Stokmovegen og Ole Vigs gate, sier Kolbrek.
Parallelt skal han jobbe med utleie av de omtrent 1500 kvadratmetrene i andreetasjen. Etter at Møbelringen ble nedlagt har disse stått tomme, men Kolbrek mener det må være fullt mulig å få til aktivitet her.
– Det er fine lokaler som ligger så midt i sentrum som det omtrent er mulig å komme.

Passerer 2,5 millioner i år

NLM Gjenbruk har vært litt av en suksess siden de åpnet dørene for første gang 10. januar 2015. Kjell Kolbrek innrømmer at han tenkte «tør vi dette?» da de satte i gang. Siden har han ikke rukket å tenke den tanken.
– Året i år har vært spesielt bra. Vi kommer til å selge brukte varer for omtrent 2,6 millioner kroner og det blir en del hundretusener i overskudd som går til vårt gode formål, sier Kolbrek som har en bønn.
– Vi trenger mer varer, både klær og ting og tang. Spesielt er vi interessert i møbler. Vi ber om at du kommer til oss før du kjører ting på søppelplassen. Da kan vi vurdere om vi tror dette er noe noen har bruk for. Og for å understreke det; pengene fra NLM Gjenbruk går ikke til kristent arbeid, men de går til bistandsarbeid der vi særlig har fokus på skole, helse og vann. Gjennom vårt arbeid prøver vi å gjøre hverdagene bedre for de som har ingenting. Det vi bidrar med utgjør livsviktige forskjeller for barn, unge og voksne i den tredje verden, sier Kjell Kolbrek.

Fortsatt tre-dagers

Kolbrek er en av mange som jobber frivillig og gratis ved gjenbruksbutikken. Han skryter veldig av sine medarbeidere som jobber med mottak, prising, utplassering av varer og salg. Når butikken nå utvider arealene med flere hundre kvadratmeter betyr ikke det mer åpningstid.
– Foreløpig blir det likens, det vil si åpent torsdager, fredager og lørdager. Vi har rett og slett ikke kapasitet til mer foreløpig, sier Kolbrek som antyder at lokalene de nå har kjøpt er ferdig oppusset og klar til åpning en måned eller to inn i det nye året.

 

Les forrige sak:
Bil i full fyr

Ingen personer skal være skadet

Close