13 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Budsjettsprekk for Folkets Hus og HOBOS

STORT PROSJEKT: De mørkeblå feltene er nytt HOBOS (t.v.) og nytt Folkets Hus (langs Millers veg) Prosjektet har en prislapp på ca 344 millioner kroner. (Illustrasjon Agraff Arkitekter/Malvik kommune)

 

Førstkommende tirsdag skal Formannskapet i Malvik behandle saken om finansiering av nytt sykehjem og nytt Folkets Hus. De mottatte anbud viser at kostnadene sprekker med ca 122 millioner.

 

Bekymret rådmann

Rådmannen skriver i sin innstilling til Formannskapet at han er bekymret over utviklingen, men foreslår likevel at byggingen gjennomføres og at kommunen tar og låner 232 millioner for å finansiere utbyggingen.

Årsaken til prisøkningen ligger i økte priser på grunnarbeid, sikringsarbeid av grunn- og fjellforhold i området, elektroarbeid og kjøp av tilliggende eiendommer i utbyggingsområdet.

 

– Mye tyder på at markedet i regionen har endret seg. Det synes nå som om det er entreprenørens marked, i motsetning til kommunens siste prosjekter hvor markedet var sagt å være byggherrens, heter det i framlegget.

Kostnaden har også økt noe da det er tatt med kjeller under Folkets Hus og innarbeidet skøytebane og utearealer i prosjektet.

 

Les forrige sak:
- Selv om de gjerne vil, kan verken KrF eller Venstre overse styrken til Frp når de skal danne regjering. Etter Stortingsvalget 9. september er Frp klar for regjeringsmakt, sier generalsekretær Espen Teigen i FpU som reiser rundt i hele landet for å stimulere partivenner til politisk innsats.
– På veg inn i regjering

  Til helga er det landsmøte i moderpartiet på Gardermoen. Da […]

Close