5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Bursdagsfest for barnehagen

|||| Bursdag er helt topp synes disse fire «veteranene» i Husbymarka barnehage. Fra venstre: Hera Andrea Fredriksen (6), Viktoria Malene Nygård (5), Olav Aleksander Østhus (5) og Mathilde Gjønvik Eid (6).|Barnehagekoret hadde selvsagt øvd inn flere bursdagssanger i anledning stordagen.|Sjefen selv, Aud Karin Bjørnebøle (t.h.), har vært leder i alle de 30 årene til Husbymarka barnehage. Barnepleier Solveig Rønning Ramberg (t.v.) er den med nest lengst fartstid i den populære barnehagen.||

https://www.youtube.com/watch?v=go3Ov-4Qveg

Mathilde Gjønvik Eid (6) var en av 38 barnehagebarn som var veldig glad på barnehagens vegne da Husbymarka barnehage fylte 30 år 1. februar. Derfor ga hun barnehagen en skikkelig klem da hun kom til barnehagen den morgenen. Men 30 år er ganske så mye da. 

– Det er gammelt, kjempegammelt, sier Viktoria Malene Nygård, og mener det veldig oppriktig.

Store forandringer

Kakene er pyntet, bursdagssangen synges og selvsagt er det pyntet med ballonger overalt inne i barnehagen.

1. februar 1988 åpnet dørene inn til Husbymarka barnehage for aller første gang. I «nybyggerområdet» Husbymarka var den både kjærkommen og etterlengtet og det ble ganske raskt en full barnehage. Etter hvert har flere barnehager kommet til i området, men Husbymarka har holdt stand.

Coop Storlien artikkelnivå

– Stort sett har vi hatt full barnehage. Akkurat nå har vi 38 barn til våre 45 plasser, sier styrer Aud Karin Bjørnebøle. I tillegg til bygningene er hun den eneste som har vært med på alle årene i Husbymarka barnehage.

– Verden har jo forandret seg veldig på de 30 årene. I oppstarten hadde vi en overvekt av litt større unger, mens det nå er veldig mange små. Dette har selvsagt sammenheng med at de aller fleste søker om barnehageplass fra jentene og guttene fyller 1 år, sier Bjørnebøle.

– Perfekt beliggenhet

Det er veldig fornøyde barn, ansatte og sjef som markerer 30-årsdagen med sang, sjokoladekake og saft. En større feiring blir det utpå vårparten når værgudene er litt mildere.

– Vi har feiret både 10- og 20-årsdagen med grillfest på uteområdet vårt. Sånn blir det på 30-årsdagen også. Det blir skikkelig storfeiring med mange inviterte gjester, og da håper vi også at ordføreren kommer på bursdag, sier Aud Karin Bjørnebøle.

Nettopp uteområdene er noe av det sjefen er aller mest stolt av i barnehagen i Husbymarka.

– Beliggenheten er perfekt. Vi er den av de kommunale barnehagene i sentrum med det fineste uteområdet. Både det vi har på egen eiendom, men i tillegg har vi de supre akebakkene rett over veien her, sier Aud Karin Bjørnebøle.

Stor barnehage har blitt liten

Med en grunnbemanning på ti ansatte ved full barnehage er Husbymarka også en ganske så stor arbeidsplass.

– Vi var en stor barnehage da vi åpnet, men nå er vi egentlig en liten barnehage. Likevel er vi ansatte her av den oppfatning at en avdelingsbarnehage som dette med små grupper er en veldig bra barnehage. Personalet har vært veldig stabilt, og det tyder på at Husbymarka barnehage er en bra plass å være, sier Aud Karin Bjørnebøle, som slår fast at 30-årsjubileet blir den siste runddagen hun blir med på.

– Jeg trodde vel egentlig at jeg skulle gi meg før 30-årsdagen men sånn ble det ikke, forteller 65-åringen som kom til jobben fra Husby borettslags barnehage i terrassehusene. Nå nærmer hun seg sluttdato.

– Jeg har ikke helt bestemt meg, men jeg skal iallfall fortsette fram til sommeren. Hvor lenge jeg blir med etter det får vi se, sier Aud Karin Bjørnebøle som har holdt godt på Husnes-dialekten til tross for 40 år i Stjørdal.

Les forrige sak:
||
Flora-skole får svar før 1. februar

I en pressemelding fra Utdanningsdirektoratet kommer det fram at det er […]

Close