1 °C Stjordal, NO
28/01/2020

Buss for tog fra lørdag

 

Jernbaneverket skal bygge ny holdeplass på Værnes lufthavn og førstkommende fredag starter de forberedende arbeidene. I løpet av de neste ukene skal den nordre delen av plattformen og den eksisterende adkomsten rives. Dette omfatter gangbrua, heisen og rulletrappene.

 

– Holdeplassen skal være i drift i hele anleggsperioden og arbeidene skal derfor gjennomføres i to faser, forteller delprosjektleder Kristian Tøndel i en pressemelding.

 

Fram til våren neste år skal arbeidene pågå på den nordre delen av holdeplassen. Der skal det bygges ny plattform med tak, klimatisert venterom ny heis, trapp og to nye rulletrapper. Når denne delen av holdeplassen er klar til å tas i bruk, starter arbeidene med den søndre delen av holdeplassen. – Vi har bygd en midlertidig adkomstvei til den søndre delen av plattformen slik at de reisende skal komme seg trygt til og fra toget, forteller Tøndel.

I tillegg gjør Jernbaneverket en rekke vedlikeholdsarbeider fra Trondheim til Verdal denne helga.

 

Mellom Trondheim og Vikhammer blir det vegetasjonsrydding, rutinekontroller av anlegget og sporarbeider, og på Leangen stasjon skal det foregå anleggsforberedelser for å forlenge Bromstadveien.

Mellom Vikhammer – Midtsand bytter Jernbaneverket sviller, og på Hommelvik og Hell stasjoner blir det sporvekselarbeider og kontroller. Mellom Skogn og Verdal skal skinnegangen slipes. Dette gir økt levetid på skinnene, og en jevnere og mer behagelig reise for de som sitter i toget.

 

Jernbaneverket skal jobbe med fjellsikringsarbeider mellom Gudå og Kopperå.

 

Alle togavganger mellom Steinkjer og Trondheim vil derfor innstilles denne helgen. Togavgangene erstattes med buss.

 

Togene på Nordlandsbanen mellom Trondheim og Mo i Rana/Bodø vil denne helgen gå som normalt nord for Grong. Sør for Grong vil det settes opp buss for tog.

 

Nattogene mellom Trondheim og Bodø vil bli innstilt uten alternativ transport natten mellom 31. august og 1. september.

 

Vedlikeholdet skal sikre et sikkert og stabilt togtilbud også i tiden fremover. Av tiltak som skal gjøres er fjellsikring, skinnesliping, bytte av sviller og arbeid med sporveksler.

 

For reisende med Meråkerbanen fra Heimdal/Trondheim S til Åre/Östersund, vil det bli satt opp busser mellom Heimdal/Trondheim S og Storlien. Strekningen fra Storlien til Åre/Östersund kjøres med tog som normalt.

Les forrige sak:
Investerer i tursti-skilting

  Dette melder NeaRadio. Skiltprosjektet ledes av Mattias Jansson og er […]

Close