-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Butikken skal dele ut penger til miljøengasjerte: – Alle kan søke

Kjetil Schjølberg oppretter miljøstipend

Kjetil Schjølberg inviterer alle med miljøengasjement til å søke stipendet som Stjørdal Foto utlyser. Kjetil Schjølberg inviterer alle med miljøengasjement til å søke stipendet som Stjørdal Foto utlyser.

I løpet av høsten kan alle som er engasjerte i klima- og miljøspørsmål og som har konkrete planer for hvordan de kan bidra til en bedre felles fremtid, søke om 50.000 kroner fra Stjørdal Foto.

– Det går for tiden bra med oss. I stedet for å bruke markedsføringsmidler til å annonsere på Google eller Facebook, ønsker vi å etablere et miljøstipend, sier Kjetil Schjølberg, eier og driver av fotobutikken i Stjørdal sentrum.

Bedriften regner i år med å omsette for oppunder 100 millioner kroner inkludert moms.

Alle kan søke

50.000 kroner er et stort beløp, og de som søker må ha en gjennomarbeidet søknad til enten et prosjekt som er igangsatt eller som planlegges å bli gjennomført.

– Alle kan søke, enten det er en skoleklasse som vil starte et oppryddingsprosjekt i fjæra, en ideell organisasjon eller en idealistisk enkeltperson med en prosjektplan for å bedre miljøet eller en gründer som planlegger å starte en miljøbedrift, sier Schjølberg.

Fristen vil bli en gang i løpet av november, og fotobutikken som har kunder over hele landet inviterer også hele landet til å delta. Stjørdal Foto, importøren Nikon og Naturvernforbundet vil ha hver sin representant i juryen som skal tildele prisen.

– Dette blir et nasjonalt miljøstipend, og tildelingen av stipendet vil skje like før jul. Vi kommer snart til å annonsere for miljøstipendet på våre nettsider, sier han.

Naturlig valg

At det er klima og miljø som er tema for stipendet, er langt fra tilfeldig.

– De fleste av våre kunder er utendørsmennesker og opptatt av naturen. Selv er jeg forkjemper for skog- og myrvern, og for oss er dette et naturlig tema, sier Schjølberg.

Stipendet er ikke ment kun som et stunt i 2021.

– Vi ønsker at dette skal bli en varig stipendtildeling, og planen er at det til neste år skal deles ut to stipender, sier han.

Les forrige sak:
Nytt positivt smittetilfelle – smittesporing pågår

Testet positivt etter nærkontakt med smittet

Close