9 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Butikksjefen fikk plakatskryt

– Alle skilt på fortau utgjør et vanskelig hinder som kan skape farlige situasjoner

SKRYT: - Sånn skal reklameplakatene plasseres. Det sier Ketil Fiskvik, Stjørdal kommune (fra venstre), Rune Larsen i trafikksikkerhetsutvalget, Odd Petter Haugseth i Stjørdal Næringsforum, kjøpmann Jonas Hepsø, Rema 1000 og politioverbetjent Arne Henrik Ulvin. Foran: Leder i rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Leif Ekren som skryter av fremkommeligheten utenfor Rema 1000 i Kjøpmannsgata. SKRYT: – Sånn skal reklameplakatene plasseres. Det sier Ketil Fiskvik, Stjørdal kommune (fra venstre), Rune Larsen i trafikksikkerhetsutvalget, Odd Petter Haugseth i Stjørdal Næringsforum, kjøpmann Jonas Hepsø, Rema 1000 og politioverbetjent Arne Henrik Ulvin. Foran: Leder i rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Leif Ekren som skryter av fremkommeligheten utenfor Rema 1000 i Kjøpmannsgata.

Fungerende daglig leder Jonas Hepsø ved Rema 1000 sin avdeling i Kjøpmannsgata fikk en ekstra bra dag da Rema-kjeden fylte 40 år. Hepsø fikk skryt for sin plassering av reklameskiltene utenfor butikken.

Rema-sjefen Jonas Hepsø møtte en delegasjon med Arne Henrik Ulvin fra politiet og leder Rune Larsen i det kommunale trafikksikkerhetsutvalget i spissen. De stilte i selskap med vegsjef Ketil Fiskvik i Stjørdal kommune, Odd Petter Haugseth fra Stjørdal Næringsforum og Leif Ekren som leder rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Odd Petter Haugseth er glad for alle initiativ som skaper et ryddig sentrum:

– Handelsstanden er opptatt av å ha ren, trivelig og fin by med blomster om sommeren og lys om vinteren. Da er det best å drive handel og best å være kunde, mener Haugseth, mens kommunens Fiskvik er opptatt av at alle trafikanter kan ferdes greit.

– Da er det viktig at bilistene kommer fram uten hinder som stjeler oppmerksomheten. Samtidig skal det være greit for alle å ta seg fram langs et fortau, sier han.

Det er det kommunale trafikksikkerhetsutvalget som satte rundturen i sentrum på kalenderen.

Coop Storlien artikkelnivå

– Kommunalt trafikksikkerhetsutvalg behandlet i siste møte en henvendelse om reklameskilt langs veg og trafikksikkerhet, forteller leder Rune Larsen. Nå er lederen av rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Leif Ekren, glad for at trafikksikkerhetsutvalget tar opp denne saken.

– Jeg er svært opptatt av fremkommelighet langs vegene. Alle skilt på fortau utgjør et vanskelig hinder som kan skape farlige situasjoner. Jeg vil oppfordre alle forretningsdrivende til å ta de nødvendige hensyn for å sikre framkommeligheten. Vi er glade for at Stjørdal Næringsforum engasjerer seg i denne saken, sier Leif Ekren som i likhet med Rune Larsen forstår forretningenes behov for å markedsføre sine budskap.

– Men da er det samtidig viktig å være klar over at reklameskilt ikke skal utgjøre en fare for trafikksikkerheten eller hindre fremkommelighet, understreker begge.

En liten rundtur i Stjørdal sentrum bekrefter at mange er flinke til å gi skiltene en nøytral og riktig plassering som ikke er til fare for trafikkbildet. Men det finnes også unntak.

– Hensikten med regelverket er helt klar: Det skal ikke hindre trafikantene i å følge med i trafikkbildet. Alle distraksjoner medfører fare, sier Leif Ekren og Rune Larsen.

Les forrige sak:
Kathrine Harsem (t.v.) vant, mens Anniken Jørgensen fulgte opp med en sterk 7. plass i Norgescup-rennet på Jervskogen.
Stor Varden-dag i Norgescupen

Harsem vant igjen - Jørgensen bare sju sekunder fra andreplassen

Close