1 °C Stjørdal, NO
16/12/2018

Bygg tak over gågata!

Karl Werner Petterson er forretningsdrivende langs gågata i Stjørdal. Bedriftseieren hos Økonomisko opplever i disse dager vått vær og snø i lufta. Han synes ideen om glasstak i gågata virker spennende. Petterson tror i tilfelle dette må bli et spleiselag mellom gårdeiere, butikkeiere og kommunen om planene skal realiseres.

 

Stjørdals-Nytt tar en spasertur langs gågata i Stjørdal. Vi legger et besøk innom Økonomisko og innehaver Karl Werner Petterson som gjennom mange år har solgt bekledning til føtter langs gågata. Kunder har ankommet våt og kald i butikken, andre dager har sola gjort gågata til en nytelse.

– Kanskje kunne det gitt helt andre betingelser for drift av butikken med glasstak over gågata. Helt sikkert ville dette gitt bedre betingelser året rundt for vår butikkdrift, sier Karl Werner Pettersson og liker tydelig ideen om innbygget gågate, et tema han mener var oppe på dagsorden for 10-15 år siden også. Petterson er i likhet med daglig leder Eva Schanke Skjevik i Møre Design som selger dameklær i Kjøpmannsgata 29, opptatt av at noe nytt må skje langs Kjøpmannsgata i årene fremover. Mye av handelen i dag er sentret rundt Torgkvartalet. Politikerne i Stjørdal foretok et viktig verdivalg den gang Torgkvartalet fikk oppføre sitt senter midt i handelssentrum av Stjørdal. Nå vil gjerne Karl Werner Petterson at noe nytt skjer langs gågata i årene fremover også.

– Du må ikke si at jeg personlig går ut med dette forslaget, men at en realisering av glasstak over gågata kan være gjenstand for en dugnad der gårdeier først og fremst må stå i førersetet. Jeg ville gjerne studert en plan for dette om den ble presentert, sier Petterson. Han ser gjerne at sko-kundene sine går tørrskodde lags gågata året rundt. Med innebygget gågate kan dette la seg gjøre. Møre Design selger manufaktur og klær til voksne damer. Daglig leder Eva S. Skjevik hører ofte at eldre kvier seg for å gå utendørs på vinterhalvåret, og mener glasstak over gågata ville vært optimalt for bedriften.

– Vi selger i dag jakker, bluser, kjoler, strømper og det meste til voksne kvinner utenom undertøy. Vi har faste og nye kunder. På dager med dårlig vær merker vi at handelen avtar. Jeg er ikke i tvil om at en «værtett» gågate ville gitt omsetningsøkning hos oss, sier Schanke Skjevik.

Tror på deler av gata under glasstak  
Daglig leder i Stjørdal Næringsforum, Torstein Mørseth ser også med interesse på forslaget om tak over gågata. Han tror imidlertid Stjørdal Brannvesen vil komme til å sette seg imot en slik løsning.

– Kanskje vil brannvesenet kunne godta at deler av gaten hadde kommet under tak. Jeg tviler på at hele gågata vil bli godkjent lukket med glasstak, sier Mørseth. Lederen i næringsforumet pensler inn på Junimartnan og boder langs gågata. Nå er det avklart at martnan blir lagt til Stjørdal sentrum i år. Nye salgsboder er i produksjon. Fem boder skal være klare til juni-martnan og ytterligere fem er klare før jul i år. Proffe salgsboder som produseres lokalt.

– Kunne vi ikke fått slike torgboder under tak da Mørseth?
– Det går selvfølgelig an å vurdere dette nærmere. I Bodø finnes i dag en glassgate med glasstak. Dette må i tilfelle utredes nærmere i bred forstand. Både forretningsdrivende, gårdeiere, vi i næringsforumet og kommunen må da i tilfelle sammen se på dette. Stjørdalskonferansen «Forsprang» setter fokus på fremtidens handel. Kan skje er dette et innspill i så måte, sier Torstein Mørseth i Stjørdal Næringsforum.

 

 

Les forrige sak:
- Det er første gang vi selger et slikt prosjekt og det har vært stor interesse, sier eiendomsmegler Nils Borgar Husby hos Heimdal Eiendomsmegling AS t.v. her sammen med byggmester Roger Lillebo.
Muligheter for kjøper

  - Du kan selge alt fra tomt til nøkkelferdig bolig. […]

Close