24 °C Stjørdal, NO
20/07/2019

Byggegigant tredobler arealet

6000 kvadratmeter med butikk og drive-in

ENORM UTVIDELSE: Morten Benjaminsen i Obs Bygg ser frem til å flytte inn i 6.000 kvadratmeter moderne lokaler på Veisletta om et snaut år. Soningen Sol-Arne Hansen gleder seg til påsken.

I løpet av mars 2020 åpner Obs Bygg sitt nye byggevarehus på Veisletta. Da får de kunder og ansatte 6000 kvadratmeter å boltre seg på. Det er 4000 kvadratmeter mer enn i dag.

Når bygget står klart blir byggevarebutikken den største i det gamle Nord-Trøndelag, sammen med Obs Bygg i Verdal. Obs Bygg på Lade er også like stor, mens Tiller-avdelingen fortsatt vil være den største i regionen med sine 10.000 kvadratmeter.
– Det nye lokalet kan ikke sammenlignes med det vi har i dag. Utvalget vil bli mye større og vi vil forhåpentligvis demme opp for handelslekkasjen. Dessuten vil parkeringsarealet bli langt større, og vi får adskilt vareleveranse og parkering på en mye bedre måte, sier Morten Benjaminsen, butikksjef ved Obs Bygg Stjørdal.

Mål om 90 millioner

Byggevarebutikken omsatte for 72 millioner kroner i 2018, og når kalenderen viser utgangen av 2021, som er det første hele året i de nye lokalene, er planen at omsetningen skal ligge på om lag 90 millioner.
– Markedet er der. Det handler om å stoppe handelslekkasjen. Hvis vi når omsetningsmålet må vi ansette flere folk, sier han.

Drive-in

Det 6.000 kvadratmeter store bygget får en mye mer tidsriktig design enn de gamle lokalene på Tangen.
– Fra mars neste år kan kunden kjøre inn og rundt om i butikken med bil og henger. Der lesser de på det de trenger, og kjører til kassen hvor varene blir skannet. Denne måten å handle på er bedre for alle parter, sier Benjaminsen.

Plass til flere

Veisletta ligger like bak dagens Coop Extra-butikk på Evja. Opparbeidelsen av det nye arealet har pågått en stund, og både Vianor og Obs Bygg er klar for å flytte til det nye næringsarealet. Maskinutleie Stjørdal (MUS) ryktes også å være på vei.
– Byggeprosessen er planlagt å starte allerede i løpet av første halvdel av april, sier Benjaminsen.

Åpnes 1. mai

I forbindelse med utbyggingen av Veisletta, er det også blitt etablert en ny vei. Veien vil inntil videre bli stengt ved Hognesaunvegen, og blir derfor åpnet som blindvei 1. mai. Når den blir åpnet som gjennomferdselsåre er ennå ikke avgjort.
Næringspolitiker Rolf Charles Berg (Sp) er glad for at Veisletta er i ferd med å realiseres.
– Etableringen av Veisletta bunner i behovet for sentrumsnært næringsareal. Samtidig ligger Veisletta utenfor området til detaljvarehandelen som vi ønsker fortsatt skal være i sentrum. Sentrum vil også tjene på at den type næringsaktivitet kommer i nærheten og ikke på for eksempel Hell, sier Berg.

Coop Storlien artikkelnivå
– Vil ikke gå i fella

Han er ikke tvil om at kommunens kurs for å jobbe for et levende sentrum er riktig vei å gå.
– Vi skal ikke gå i samme fella som Steinkjer og Levanger hvor detaljvarehandelen er trukket bort, og det kun finnes pizzasjapper igjen i sentrum. Vi forvalter fremtiden til Stjørdal, og skal ikke gi etter for de som ønsker å etablere kjøpesenter utenfor sentrumskjernen, sier Berg.
Rema fikk som kjent nei nylig til å bygge butikk i Norplastabygget, og signalene fra næringspolitikeren betyr også at Coop, hvis de skulle ønske å bygge en Obs-butikk i de nåværende lokalene til Obs bygg, trolig må se langt etter en slik etablering.

 

Les forrige sak:
ENDELIG: Mange år med masse trening har gitt resultater for Tonje Skjelstadås denne sesongen. Ikke rart at smilet var bredt etter det sensasjonelle NM-sølvet på normaldistansen. (Foto: Privat)
Tonje i tenkeboksen om neste sesong

Sølvvinneren fra NM er usikker på om hun fortsetter satsingen

Close