17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Bygger 36 leiligheter som «alle» kan kjøpe

Lanserer ny garanti som innfrir egenkapitalkravet

ATTRAKTIVT PROSJEKT: Eiendomsmegler Andreas Herjuan (t.v) i Eiendomsmegler1 og prosjektleder Stian Foldal i TOBB på tomta som skal snart bebygges av det nye leilighetsprosjektet.

For aller første gang tilbyr TOBB en garanti som gjør at kjøpere kan klare seg uten å ha 15 prosent egenkapital.

De minste er 27 kvadratmeter, de største 87. Det nye prosjektet i Fosslia består av 36 leiligheter.

– Vi har hatt en del henvendelser allerede, og det før vi markerer salgsstarten, sier megler Andreas Herjuan i Eiendomsmegler1.
Den «offisielle» salgsstarten skjer under et møte på Quality-hotellet neste onsdag. Der håper både Herjuan og prosjektleder Stian Foldal i TOBB at det blir bra oppmøte. Så langt kan interessen tyde på det, og særlig et moment gjør at dette kan bli særlig attraktivt, tror Foldal.

– TOBB har etablert en ordning som vi kaller «TOBB Boliggaranti» som benyttes for første gang i dette prosjektet. Manglende egenkapital stopper mange fra muligheten til å eie sin egen bolig. Gjennom vårt nye konsept gir vi kundene muligheten til å få toppfinansiering og da kunne finansiere inntil 100 prosent av boligens verdi og på denne måten bli eier av egen bolig, sier Stian Foldal om ordningen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SLIK BLIR DET: Den tre-etasjes blokka i Fosslia består av totalt 36 leiligheter. Slik blir det seende ut i området. (Illustrasjon: TOBB)
Strømsparing

36 leiligheter skal bygges i en tre-etasjes blokk temmelig midt i Fosslia Hageby. Prislappen starter på 1,4 millioner, og hvor innskuddet kun utgjør 840.000 kroner. De 36 enhetene blir organisert som et borettslag, og Stjørdals-firmaet MT-Byggteknikk har fått entreprisen.
– Leilighetene bygges som passivhus. Det betyr blant annet mer isolasjon i vegger og tak, og bedre vinduer. I prinsippet er det bortimot mulig å varme opp leiligheten med bare kroppsvarme og telys, sier Stian Foldal med glimt i øyet. De estimerer at en leilighet på 50 kvadratmeter vil kunne få oppvarmingskostnader på kun 3500 kroner i året.
– Her er det også veldig gode og gjennomtenkte planløsninger, luftige rom som er tilpasset hva vi av erfaring opplever at boligkjøpere på Stjørdal vil ha, og dette gjenspeiler seg i responsen. Det vil også være mulig for egne tilpasninger, sier eiendomsmegler Andreas Herjuan.

Første av to

Med salgsstart i september håper både megler og prosjektleder at byggestart kommer temmelig fort. Derfra og til leilighetene står ferdig går det bortimot halvannet år. Eiendomsmegler Herjuan mener at dette er et attraktivt prosjekt for mange.
– Det er bra fart i markedet i Stjørdal, og det finnes ikke mange tilsvarende muligheter.
– Hvem er den typiske kjøper her?
– Dette er for alle. Det er for førstegangsetablerere, for godt voksne som ønsker en enklere bohverdag og besteforeldre fra andre steder i landet som vil flytte nærmere barn og barnebarn. Rett og slett for alle, sier Andreas Herjuan.
Dette prosjektet består altså av 36 leiligheter. Også naboarealet er ubebygd. Der er det planlagt 26 leiligheter etter samme prinsipp, men salg og bygging av disse vil avhenge av responsen på de 36 første.

Les forrige sak:
På denne restauranten får du ikke komme på middag før i april

- Det har vært helt vilt. Hittil har vi fått 800 bookinger,

Close