6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Bygger kjøpesenter for 210 millioner

12000 kvadratmeter med butikker på andre siden av grensen

MODERNE: Slik blir det nye kjøpesenteret på Storlien seende ut når det åpnes i april 2020. MODERNE: Slik blir det nye kjøpesenteret på Storlien seende ut når det åpnes i april 2020.

Like før påske neste år åpnes det 12000 kvadratmeter store kjøpesenteret Fjell-Handel på Storlien.

Det jobbes på høytrykk for å få ferdigstilt det som de neste årene trolig blir et ofte besøkt utfartsmål for innbyggere i vår region. Kjøpesenteret Fjell-Handel blir liggende vegg-i-vegg med dagens Coop-butikk, og rett ved gjennomfartsåren E14.

Dagens to store varehandelsbutikker, Coop og Eurocash, får større og ikke minst bedre lokaler til å selge sine varer. Inne i Coop-butikken blir det et eget utleveringssted for Systembolaget, som skal bli større og langt mer effektivt enn det som tilbys i dag.

Snekker’n Boligmesse

– Coop får 4.000 kvadratmeter, og det tilsvarer rundt tre ganger det arealet de har i dag, mens Eurocash skal ha 4.300 kvadratmeter inkludert en kjempestor godteavdeling. Det blir en slags butikk i butikken, sier Thomas Holm og Knud Lauridsen.

Apotek med lavere priser

Holm er viseadministrerende direktør og Lauridsen er regionsjef i Midt-Sverige for selskapet Svenska Handelsfastigheter AB, som står bak byggeprosjektet. I planene finnes det også plass for andre aktører som de tror vil fenge den kjøpelystne norske befolkningen.

– Sentralt i senteret skal apoteket ligge. Prisene på svenske medisiner er mye lavere enn i Norge, og apoteket har lov til å utlevere medisiner man har resept på i Norge, sier Holm.

– I tillegg er det plass til en sportsbutikk inne i senteret, og vi har også midt i senteret laget en større sanitæravdeling for de handlende, supplerer Lauridsen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

REISER SEG: Knud Lauridsen (t.v.) og Thomas Holm i Svenska Handelsfastigheter ser frem til å åpningen av det nye kjøpesenteret på Storlien.
REISER SEG: Knud Lauridsen (t.v.) og Thomas Holm i Svenska Handelsfastigheter ser frem til å åpningen av det nye kjøpesenteret på Storlien.
Hurtiglading og hurtigmat

Kjøpesenteret får to innkjøringsramper fra nord og sør, og inne på området ligger et gedigent parkeringsanlegg og lengst sør, nærmest E14 og dagens Coop-butikk, blir det et ladestasjonsområde for el-biler.

– På det samme området skal vi også etablere et hurtigmattilbud, men hvilken det blir er ikke bestemt. Serveringsstedet skal snart bygges, og vil bli åpnet litt senere enn selve senteret, sier Holm.

Selve kjøpesenteret blir på cirka 10.500 kvadratmeter, inkludert hurtigmatrestauranten blir det totalt 12.000 kvadratmeter. Utbyggingskostnadene for dette byggetrinnet er på 225 millioner svenske kroner, eller rundt 210 millioner norske kroner.

Kjøpesenteret blir et miljøklassifisert bygg, som blant annet skal bruke bergvarme som oppvarmingskilde.

Tre byggetrinn

Svenska Handelsfastigheter råder også over to andre næringstomter som de ønsker å utvikle. Blant annet området som Coop i dag besitter. Der er det planlagt et næringsareal på cirka 2.000 kvadratmeter, hvor det blant annet kan komme et bakeri. Rett bak Coop-tomten ligger det tredje

Arealet og her er det planlagt et bygg på 7.700 kvadratmeter.

– Når det blir realisert er ikke bestemt, men det ligger noen år frem i tid. Vårt ønske er å ha et komplett tilbud til de som kommer for å handle, sier Holm.

Mange nordmenn reiser inn til Östersund for å handle, men Svenska Handelsfastigheter tror mange heller vil stoppe ved grensen når det nye senteret åpner om åtte måneder.

– Dagshandelen blir lang ved å kjøre til Östersund. Vi ønsker å flytte den handelen hit, sier Lauridsen og Holm.

Bygger utleieboliger

På Storlien bor det i dag 46 fastboende. Selve kjøpesenteret trenger 70-80 ansatte i tillegg til dem som allerede jobber i de eksisterende butikkene. I tillegg skal andre støttefunksjoner fylles opp med medarbeidere, noe som betyr at det kommer til å bli anlagt nærmere 100 nye arbeidsplasser i og rundt kjøpesenteret på Storlien. Den arbeidskraften finnes ikke i dag, og man er avhengig av tilflytting for at jobbene skal kunne besettes.

– For at Storlien skal fungere i fremtiden, må folk ha et sted å bo. Derfor bygges det ut utleieboliger for ansatte nord for senteret, sier Holm.

Les forrige sak:
HJEMMEBANE: Venstres toppkandidat i Stjørdal, Leif Eggen, er opptatt av at lokalvalget skal preges av de lokale kandidatene.
Sier nei takk til sentrale politikere

- Om det tilfeldigvis kommer noen blir de møtt med trøndersk høflighet og får en kopp kaffe, men noe show...

Close