-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Bygger ny barnehage i Muruvik

Daglig leder Mette Louise Skaret ser at den nye barnehagen i Muruvik reiser seg. Sammen med 52 barn og 13 voksne gleder hun seg til innflytting i starten av mai.

Nå bygges og innredes den nye barnehagen i Muruvik rett over vegen for dagens «Muruvikstua». Et velforeningslokale som gjennom 20 år har vært utleid som barnehage. Daglig leder Mette Louise Skaret, øvrige ansatte og ikke minst barna gleder seg til å flytte inn i en moderne og praktisk barnehage med fire avdelinger og økt kapasitet. 17 år med kommunal drift ble i 2010 til en privatdrevet barnehage i Muruvik.

Vi tok over drift her i Muruvikstua som er et velforeningslokale året 2010. Planlegging av den nye barnehagen startet da, og nå ser vi alle fram mot flytting over gata til den nye barnehagen som blir en kombinert base- ordinær barnehage, sier Mette Louise Skaret. Hun har med seg 13 medarbeidere, blant annet pedagogisk leder, førskolelærere og fagarbeidere. De 52 barna på småbarn og utegruppa blir med på flyttelasset. 2.mai, når nøkkelen står klar i døra på den nye barnehagen, får de voksne kontor i 2.etasje og barneområder lokaliseres i 1.etasje i tillegg til opparbeidelse fine uteområder.

En langt lettere hverdag
For dagens ansatte og barn betyr flytting en langt mer praktisk hverdag. Viola Skjelstadås og Siri Sandstrøm på småbarnsavdelingen forteller om mye flytting av leker og utstyr etter som Muruvikstua skal stå tilgjengelig for utleie i helger.

Nå får vi en barnehage som er langt mer inn i tiden og moderne. Barn og Bolig holding er for øvrig aktører som kan dette med barnehage fra før, sier daglig leder Mette Lovise Skaret i Muruvik Barnehage. Unge Sverre, Celine og Maylen på småbarnsavdelinga gleder seg stort til flytting i mai, og sammen med de voksne opplever de en økende tilflytting til Muruvik. Stor glede er det også blant mange at jernbanen nå er fri for togtrafikk. Barna har også et utmerket pedagogisk utgangspunkt i møtet med fjorden og Flatholman.

Greier dere å fylle den nye barnehagen etter innflytting?
Ja, det tror vi ikke blir noen problem, vi får også nye Hommelvik Sjøside nært vår barnehage, og Malvik kommune har barn på venteliste for barnehageplass, sier daglig leder Mette Louise Skaret. Når barn og voksne titter over veien fra Muruvikstua i Muruvik, er det firma HENT som bygger den nye barnehagen for rundt 70 barn. Vi ønsker lykke til i fremtiden!

Les forrige sak:
Video: Vant Minnecupen

  CSK ledet 2-0 inntil 5 minutter av ordinær tid gjensto. […]

Close