16 °C Stjørdal, NO
30/05/2020

Bygger seg stadig større

– Det skikkelig store løftet kommer til neste år

VOKSER VIDERE: Siden butikksjef Morten Benjaminsen og hans stab endret konsept til Obs Bygg i mars i fjor har veksten vært stor. Fortsatt vokser de i markedet, og neste år flytter de inn i splitter nytt bygg på Evja i Stjørdal.

Mens butikksjef Morten Benjaminsen venter på innflytting i ny butikk på Lillemoen kan han smile over at veksten fortsetter hos Obs Bygg Stjørdal.

Obs Bygg-kjeden øker på landsbasis og ifølge tall fra Coop Midt-Norge er de nå den byggevarekjeden i landet med kraftigst omsetningsøkning.

– Vi fortsetter den gode utviklingen, og hittil i år har vi 4,3 prosent omsetningsvekst sammenlignet med samme periode i fjor. Målt mot 2017 omsetter vi for 13 prosent mer. Det er vi fornøyde med ut fra dagens butikklokaler. Det skikkelig store løftet kommer til neste år når vi flytter i nytt bygg, sier Morten Benjaminsen, butikksjef ved Obs Bygg Stjørdal.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Stadig flere nordmenn ønsker å bygge selv, noe som gir solid vekst for byggevarekjedene rundt om i landet. Obs Bygg leder an med en omsetningsvekst på nesten 13 prosent i august. Totalt økte omsetningen med 10,4 prosent for Coops byggevarekjeder i samme måned.

I august økte omsetningen i det totale privatmarkedet for byggevarer med 2,9 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det viser tall fra Hovedorganisasjonen Virke.

– Det er mange som har hatt en aktiv sommer med behov for plank og utstyr. Jeg opplever at folk finner det de trenger hos oss til både store og små prosjekter, sier Benjaminsen.

– Flere ønsker å gjøre mer selv. Våre kunder, som også er våre medlemmer, vet at de får et bredt utvalg byggevarer til de beste prisene. Vi har tatt markedsandeler både i Stjørdal og resten av Trøndelag hittil i år, og kommer til å ta ytterligere markedsandeler utover året, sier Bjørn Vik-Mo, som er viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Les forrige sak:
Høgmo vant gründerpris

Verform-sjef vant pris i tøff tid

Close