7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Bygger sin by

5. trinn ved Hegra barneskole har formet sin egen by etter lange runder med saksbehandling for å få de nødvendige tillatelser.

Lærerne Jørgen Korstad og Steinar Lundemo ved Hegra barneskole har tatt med seg elevene på 5. trinn på et prosjekt med å bygge en by.

Det var Jørgen sin idé. Han hadde gjennomført en liknende opplegg da han underviste i Lakselv. Nå ville han prøve det samme i Hegra. Og det ville jeg gjerne være med på, sier Steinar Lundemo.

Hva går prosjektet ut på?
Hvor kan du bygge i det offentlige rom der så mange tillatelser skal på plass? Og når du først har fått byggetillatelse kan det være spørsmål om anbud. Det er ikke alle som har like mye å bygge for. Dermed må bygget avpasses de økonomiske mulighetene.

I tillegg er det alltid interessegrupper som melder seg: – Hvorfor må vegen gå her? Hvorfor må bygget være så høyt? På denne måten har elevene prøvd seg på mange ulike praktiske oppgaver, forteller Jørgen Korstad som sammen med Steinar Lundemo har hatt stor glede av å presse elevene litt ekstra:

De skal få merke at alt er ikke like enkelt. Noen ganger kan de bli meget oppgitte over stivbeinte regelryttere. Men vi har vært stolte riddere, sier Steinar som også synes at det har vært en fornøyelse å diskutere med engasjerte elever:

Coop Storlien artikkelnivå

De har gått opp i oppgaven og presentert gode løsninger. Nå har de klare tanker for hvordan de skal utforme en by, sier han og har slett ikke mistet lysten på et så ambisiøst prosjekt.

Utsmykning er avgjørende for å skape trivelige byrom. En by består av mange små deler som skal ha sin utforming. Elevene har vært flinke med mange gode innspill. Prosjektet frister så absolutt til gjentakelse ved en senere anledning, sier Jørgen Korstad.

Les forrige sak:
- Med Petter Røskaft sin ­inntreden er det blitt i firmaet er det blitt en helt annen ­vitalitet og oppmerksomhet, sier Solvår Risberg og Arild Landre som setter pris på det økende besøket: - Særlig på lørdagene er det mange som har lyst til å diskutere kjøkken, sier de.
Det gode kjøkken

  Petter Røskaft har bragt nytt liv inn i salget av […]

Close