5 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Bygger tre nye bruer

Vil koste kommunen fem millioner kroner

Brua over jernbanen i Kopperå vil bli en av tre nye bruer over jernbanelinja i Meråker. (Foto: Saksfremlegg Meråker kommune). Brua over jernbanen i Kopperå vil bli en av tre nye bruer over jernbanelinja i Meråker. (Foto: Saksfremlegg Meråker kommune).

I samarbeid med Bane Nor vil det bli tre nye jernbanebruer  i Meråker. Kommunen vil bidra med fem millioner kroner.

Formannskapet vedtok enstemmig å bidra med fire millioner til to nye. Kommunen har i tillegg betalt én million kroner til en tredje jernbanebru.

Full oppgradering

I forbindelse med elektrifisering av jernbanen vil det bli full oppgradering av tre bruer over jernbanelinja. Ved Ivarsmyr har kommunen og Bane Nor delt kostnadene på 2 millioner for oppgradering i vinter.

Behov for vedlikehold

Bruene i Kopperå og Kvernmoen kan elektrisk utstyr monteres under. Men begge bruene har behov for vedlikehold. Bane Nor har derfor tilbudt å planlegge og bygge nye bruer hvis kommunen vil bidra med fire millioner kroner. De øvrige kostnadene vil Bane Nor dekke. Det sa formannskapet ja til.

Les forrige sak:
Hytteforbudet er opphevet, men ordfører i Tydal Jens Arne Kvello sier alle må ivareta hensyn til smittevern og sørge for sikker ferdsel i fjellet. (Foto: Frank Skaufel)
– Glad for at hytteforbudet er opphevet

I år håper ordføreren på påskebesøk

Close